Muzieknieuws

Foo Fighters lanceert trailer horrorcomedy Studio 666

foto: YouTube still
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters lanceert trailer horrorcomedy Studio 666

Foo Fighters heeft de trailer van hun film Studio 666 uitgebracht. De horrorcomedy van de rockband verschijnt eind februari op het witte doek.

In Studio 666 nemen de zes bandleden van Foo Fighters hun intrek in een studio in Los Angeles om daar hun volgende plaat op te nemen. Terwijl de opnames vorderen, krijgen de bandleden steeds meer de indruk dat het spookt in het gebouw.

Bovennatuurlijke krachten

Dat laat frontman Dave Grohl niet ongemoeid. Bovennatuurlijke krachten nemen zijn lichaam over, waardoor hij een groot gevaar vormt voor zijn collega's. Zo is in de trailer te zien hoe de zanger het hoofd van gitarist Chris Shiflett op een gloeiend hete barbecue duwt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vergezocht idee

Bij de aankondiging van Studio 666 vertelde Grohl dat het allemaal begon met een vergezocht idee. "Het groeide uit tot iets groters dan we ons voor konden stellen", vertelde de rockster over de film. "We wilden de magie van onze favoriete rock & roll-films vangen, maar met een twist."

Het is overigens niet de eerste keer dat Grohl zijn opwachting in een speelfilm maakt. Zo speelde de Foo Fighters-frontman de duivel in de Tenacious D-film The Pick of Destiny en zat hij even achter het drumstel in The Muppets.

Nederlandse releasedatum nog onbekend

Studio 666 draait vanaf 25 februari 2022 in de Amerikaanse bioscopen. Over de Nederlandse release zijn nog geen details bekend.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Foo Fighters acht keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor The Pretender, dat op plek 126 staat.

Ster advertentie
Ster advertentie