Muzieknieuws

Eminem, Mary J. Blige en meer geven spetterende Halftime Show tijdens Super Bowl

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eminem, Mary J. Blige en meer geven spetterende Halftime Show tijdens Super Bowl

Eminem, Mary J. Blige, Dr. Dre, Snoop Dog en Kendrick Lamar traden op in de Halftime Show van de 56ste Super Bowl. De artiesten gingen terug in de tijd met een aantal van de meest iconische hiphop en R&B hits.

Ook dit jaar stal de Super Bowl Halftime Show alle aandacht tijdens de belangrijke football-wedstrijd. In eerdere edities traden grote artiesten als Coldplay, Beyoncé en Red Hot Chili Peppers op tijdens deze finale. Dit jaar was het de eer aan vijf iconische artiesten uit de hiphop en R&B om opnieuw een legendarische show neer te zetten. Als verrassing kwam 50 Cent letterlijk door een dak voor een gastoptreden.

Eminem knielt

'Zenuwslopend' vond Eminem het dat de show live werd uitgezonden, zo vertelde de rapper in een interview: "Als je het live op tv verpest, blijft je dat voor altijd achtervolgen." Na het brengen van zijn 8 Mile track Lose Yourself knielt de rapper op het podium. Van tevoren zou Eminem gewaarschuwd zijn om niet te knielen tijdens de Halftime Show door de Nationale Football League (NFL). In een verklaring aan The New York Times ontkent de NFL deze geluiden.

Het knielen staat binnen de American football symbool voor de Black Lives Matter-beweging. In 2016 knielde een quarterback tijdens een wedstrijd en werd hiervoor gestraft. Sindsdien is het gebruikelijk dat spelers knielen tijdens het zingen van het volkslied. Volgens de NFL is dit zonder consequenties voor de sporters en zouden artiesten dan ook niet anders moeten worden behandeld.

Queen Of Hip-Hop Soul

De Queen Of Hip-Hop Soul Mary J. Blige doet haar titel opnieuw eer tijdens de grote Super Bowl Halftime Show. Eerder noemde de zangeres dit al de kans van haar leven. Mary J. Blige trad op met twee van haar grootste hits: Family Affair en No More Drama.

Gezamenlijk sloten de artiesten de show met het bekende nummer Still Dre.

Bekijk de volledige Super Bowl Halftime Show hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eminem en Mary J. Blige in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 stond Eminem met maar liefst acht nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. Van deze nummers staat Lose Yourself bovenaan op plek 76. Mary J. Blige staat op 195 met haar hit One, die ze samen met U2 heeft uitgebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie