Muzieknieuws

Coldplay kondigt extra concert in Johan Cruijff ArenA aan

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay kondigt extra concert in Johan Cruijff ArenA aan

De algemene voorverkoop van de eerste twee concerten is nog niet begonnen of Coldplay heeft al een extra optreden aangekondigd. De Britse band staat in juli 2023 drie keer in de Johan Cruijff ArenA.

Coldplay maakte afgelopen maandag bekend in de zomer van volgend jaar naar de Johan Cruijff ArenA te komen. Naast die twee aangekondigde concerten, die zullen plaatsvinden op zaterdag 15 en zondag 16 juli, heeft de groep rond Chris Martin bekendgemaakt ook op dinsdag 18 juli in het stadion te zullen optreden.

Kaarten voor het extra optreden gaan tegelijk in de voorverkoop met die van de eerder aangekondigde optredens. Die voorverkoop begint op donderdag 25 augustus om 10.00 uur.

Music of the Spheres World Tour

Met die drie optredens trekt de Music of the Spheres World Tour van Coldplay toch naar Nederland. In eerste instantie leek het dat de Britten ons land zouden overslaan tijdens de klimaatneutrale concertreeks. Coldplay stond onlangs wel in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Daar haalde Chris Martin een jonge fan het podium op voor een vertolking van Green Eyes.

Tijdens de Coldplay-optredens in het Wembley stadion in Londen verwelkomde de band bekendere gezichten op het podium. Zo zong Martin Torn met Natalie Imbruglia, en coverde het duo samen Grease-klassieker Summer Nights van de onlangs overleden Olivia Newton-John. Op de andere avonden deden onder anderen Stormzy en Craig David mee met de band.

Coldplay in de NPO Radio 2 Top 2000

Met maar liefst 19 nummers is Coldplay in 2021 een van de hofleveranciers van de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Fix You op plek 11 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie