Muzieknieuws

Josh Freese volgt Taylor Hawkins op als drummer Foo Fighters

foto: YouTube screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Josh Freese volgt Taylor Hawkins op als drummer Foo Fighters

Foo Fighters heeft aangekondigd dat Josh Freese voortaan tijdens optredens achter het drumstel zit. De Amerikaan is de opvolger van Taylor Hawkins, die in 2022 plotseling overleed.

Sinds de aankondiging dat de Foo Fighters zouden doorgaan na het overlijden van Taylor Hawkins, werd er uitgebreid gespeculeerd over zijn opvolger. De namen die het meest genoemd werden, waren die van Rufus Taylor (drummer van The Darkness en de zoon van Queens Roger Taylor) en Matt Cameron (Pearl Jam). Zij ontkenden allebei dat ze deel zouden uitmaken van de nieuwe line-up van de Foo Fighters.

Zondagavond heeft de band zelf uitsluitsel gegeven: Josh Freese is de nieuwe man achter de drums. Het nieuws is bevestigd tijdens de Foo Fighters: Preparing Music for Concerts livestream, waarop de band zich warmdraait voor hun aankomende wereldtour. Tijdens de stream laat de band eerst een paar legendarische drummers langskomen in de studio (Chad Smith van de Red Hot Chili Peppers, Tommy Lee van Mötley Crüe en Danny Carey van Tool) voordat Freese de Foo Fighters-klassieker All My Life meespeelt.

Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Flinke cv

Josh Freese heeft als sessiedrummer al de nodige muzikale kilometers gespeeld. Hij is te horen op ruim 400 albums van onder anderen The Offspring, Chris Cornell en Miley Cyrus. Daarnaast maakte hij tussen 1997 en 2000 deel uit van Guns N' Roses en speelde hij bij A Perfect Circle, Nine Inch Nails, Weezer en was hij jarenlang de vaste drummer van Sting.

Vorig jaar speelde Freese ook mee tijdens de tribuutconcerten die Foo Fighters gaf voor Taylor Hawkins. De drummer deed mee op All My Life en Times Like These.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

But Here We Are

De verbintenis van Freese aan de Foo Fighters lijkt zich te beperken tot de tours van de band. Op Rescued en Under You, de eerste nummers van het aankomende album But Here We Are, zit frontman Dave Grohl zelf achter het drumstel. De aankomende plaat van de Foo Fighters verschijnt op 2 juni.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 zijn de Foo Fighters negen keer in de NPO Radio 2 Top 2000 te vinden. De hoogste notering is voor The Pretender op plek 116.

Ster advertentie
Ster advertentie