Muzieknieuws

Foo Fighters gooit de beuk erin op nieuwe single March of the Insane

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters gooit de beuk erin op nieuwe single March of the Insane

Op de gloednieuwe track March of the Insane horen we Foo Fighters harder en sneller dan ooit tevoren. De single is verbonden aan Studio 666, de speelfilm die de band volgende week uitbrengt.

Met March of the Insane maakt de band rond Dave Grohl een uitstap naar de thrashmetal, met een track die zo van een plaat van Slayer afkomstig zou kunnen zijn. Hoewel de bandleden van Foo Fighters te horen zijn op March of the Insane, is de track uitgebracht onder een andere artiestennaam: Dream Widow.

Studio 666

Dat heeft te maken met Studio 666, de horrorcomedy die Foo Fighters op vrijdag 25 februari uitbrengt. In die speelfilm spelen de bandleden zichzelf, terwijl ze een nieuw album op proberen te nemen in een studio waar het mogelijk spookt.

In die studio was de metalband Dream Widow 25 jaar geleden bezig met de opnames van een plaat, toen ze door een demoon werden vermoord. In Studio 666 lijkt dat duivelse beest het dit keer op Foo Fighters gemunt te hebben.

March of the Insane is uitgebracht onder de naam van de fictieve groep Dream Widow. Bij de release wordt aangegeven dat de track afkomstig is van "het nooit uitgebrachte debuutalbum" van de band.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Superbowl

Foo Fighters zit niet stil: naast het uitbrengen van Studio 666 en de daarbij behorende track March of the Insane, gaf de band afgelopen zondag een VR-optreden na afloop van de Superbowl. Tijdens het concert, dat te streamen was via Facebook, speelden Grohl en zijn bandleden een combinatie van grote hits en relatief obscure albumtracks.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Foo Fighters acht keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor The Pretender, dat op plek 126 staat.

Ster advertentie
Ster advertentie