Gast Bredaas restaurant vindt parel in oester

Chef-kok is door het dolle heen

Een zeldzame gebeurtenis in een Bredaas restaurant: een gast vond een parel in zijn oester! In Wout2Day vertelt chef-kok Mark van der Horst over de bijzondere ontdekking.

Van zandkorrel tot parel

Stel je voor: je zit te eten in een restaurant en bijt op iets hards. Dat blijkt vervolgens een parel te zijn! Een gast van een Bredaas restaurant weet niet wat hem overkomt. Hoe ontstaat zo'n parel in een oester? Van der Horst legt uit: "Het begint bij een zandkorrel. Daar groeit vervolgens parelmoer omheen en dat wordt uiteindelijk de parel." De chef-kok heeft de parel zelf over het hoofd gezien: "Wij controleren altijd op afgebroken schelp, maar deze parel zat in het vlees en hebben wij dus zelf niet ontdekt."

Amper iets waard

Wouter denkt dat Van der Horst dertig tot veertig duizend euro kan verdienen aan de bijzondere ontdekking. De chef-kok denkt daar anders over: "Dat is een beetje overdreven. Mijn vrouw is toevallig al naar de taxateur geweest en het blijkt amper iets waard te zijn. Daar gaat het me ook helemaal niet om. Het bijzondere is dat je zoiets meemaakt in je leven."

​Beluister hier het hele gesprek bij Wout2Day:

Ober! Er zit een parel in mijn oester!


Wout2Day
Dj: Wouter van der Goes
Ma - do 18:00 - 20:00

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie