Podcast
BNNVARA

'Hackney Diamonds' van The Rolling Stones wordt uitvoering besproken in Vinyl Vrijdag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Hackney Diamonds' van The Rolling Stones wordt uitvoering besproken in Vinyl Vrijdag

Wouter en Esther zijn in hun nopjes, want ze hebben goud in handen in de nieuwe aflevering van Vinyl Vrijdag. Namelijk het nieuwe album 'Hackney Diamonds' van The Rolling Stones. Verder hebben ze de nieuwe Within Temptation bij zich, Glass Animals en Brian Eno.

#30 - The Rolling Stones, Within Temptation en Glass Animals (S02) - Vinyl Vrijdag

Nieuwe releases

  • The Rolling Stones - Hackney Diamonds Wouter en Esther praten minuten lang over dit album en luisteren voor het allereerst naar een aantal nummer van dit prachtwerk. Het album Hackney Diamonds zal 12 nummers tellen en is verschenen op 20 oktober. Het is het eerste studioalbum sinds A Bigger Bang uit 2005.
  • Glass Animals - limited ed zoetrope PD How To Be A Human Being Deze limited editie ‘Zoetrope picture disc’ is van het tweede Glass Animals album. Glass Animals is een Britse band, bestaande uit schoolvrienden Dave Bayley, Joe Seaward, Ed Irwin-Singer en Drew MacFarlane. Inmiddels hebben de heren drie albums uitgebracht: Zaba (2014), How To Be A Human Being (2016) en Dreamland (2020). Met hun hitsingle ‘Heat Waves’ gingen ze op Tiktok viral en kregen ze internationaal succes. Deze LP How To Be A Human Being is dus een limited editie en een heruitgave van hun uitgebrachte album uit 2016. Op dit album staat het nummer ‘Youth’, dit nummer stond ook op de soundtrack voor FIFA 17. Het gaat dus om een zoetrope picture disc, waarbij het effect vooral zichtbaar is op het moment dat het album draait.
  • Within Temptation - Bleed Out is het achtste studioalbum van deze Nederlandse metalband. Het verscheen op 20 oktober. De band schuwt het op dit album niet om standpunten in te nemen in kwesties die zij belangrijk vinden Zo gaan nummers als ‘Wireless’ en ‘We Go To War’ over de autoritaire agressie die te zien is in Oekraïne en andere oorlogsgebieden. En gaat de titeltrack over het lot van vrouwen die strijden voor hun rechten in Iran. Het album is zowel verkrijgbaar op zwart vinyl als op oranje en zwart gemarbled vinyl en bevat een boekje met de songteksten.
  • Brian Eno - Top Boy (soundtrack Top Boy) Soundtrack van de bekroonde Netflix serie Top Boy, door Brian Eno. Britse muziekproducent en electronisch muzikant. De serie gaat over twee doorgewinterde drugsdealers die terugkeren naar de grauwe straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge en meedogenloze oplichter. Eno's sfeervolle composities voeren je moeiteloos mee naar de gruizige wereld van misdaad, vriendschap en overleven in Oost-Londen. Eno's unieke vermogen om de strijd, de hoop en de innerlijke kracht van de personages vast te leggen, accentueert de rauwe authenticiteit van Top Boy en laat een onuitwisbare indruk achter op de kijkers. De eerste twee seizoenen werden uitgezonden tussen 2011 en 2013, maar na interesse van rapper Drake maakte Netflix in 2017 bekend de serie nieuw leven in te blazen. De 4e werd gelanceerd in 2022. De 2LP Top Boy is verkrijgbaar als exclusieve Brian Eno-editie van 500 exemplaren op zilverkleurig vinyl, inclusief bedrukte binnenhoezen.

In de platenkast van Jan van Poppel

Deze week nemen Esther en Wouter een kijkje in de platenkast van NPO Klassiek-presentator Jan van Poppel. Hij twijfelde of hij voor iets klassieks zou gaan, of toch iets meer uit het pop-genre. Uiteindelijk is zijn keuze gevallen op een combinatie van beide. Een plaat die hij van zijn vader heeft gekregen: The Köln Concert van Keith Jarret, opgenomen op 24 januari 1975. Die datum is essentieel. Het is namelijk de enige keer dat deze muziek gespeeld heeft. Daarna is het nooit meer live gespeeld. Dus, de enige manier om The Köln Concert te herbeleven, is door te luisteren naar deze plaat.

Wil je alle besproken platen luisteren en nog meer te weten komen de keuze van Jan? Luister dan de podcast Vinyl Vrijdag op jouw favoriete streamingdienst.

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.


Gerelateerde podcast

Vinyl Vrijdag

Vinyl Vrijdag

Ster advertentie
Ster advertentie