De Kluis: Bruce Springsteen - 'Adam Raised A Cain'

1987

Huh!? Had Gerard nog meer één Springsteen uit De Kluis gehaald? Hoog tijd dat dat veranderde!

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Twee redenen om deze plaat uit De Kluis te halen. 1: hij komt uit Gerards geboortejaar. 2: Gerard had pas één Springsteen-plaat uit De Kluis gehaald. Reden te over om 'Adam Raised A Cain' van The Boss een keertje op de radio te draaien.

Vierder Springsteen-album

Het komt van het vierde album van Bruce: Darkness On The Edge Of Town. Volgens fans is dit een van de beste platen die hij maakte. Er zat wel drie jaar tussen deze en de voorgaande plaat. Waarom? Omdat Bruce een beetje overhoop lag met ex-manager Mike Appel. Daarom kon hij jarenlang geen eigen, nieuwe platen maken. Maar dat weerhield hem er niet van om muziek te maken, maar dan voor anderen. Denk aan 'Fire' van The Pointer Sisters, om er maar één de noemen.

Vader-zoon-relatie

Maar goed, het album was er en stond vol te gekke liedjes. Zoals de tweede track, 'Adam Raised A Cain'. Bijna een hardrockplaat, helemaal goed. Het gaat over de relatie tussen Springsteen en zijn vader. Die bleek namelijk stukken gecompliceerder dan eerder gedacht.

Het leverde een prachtnummer op die je nooit op je radio hoort. Hoog tijd dus dat Gerard 'm in de spotlights zette.

>> Alle liedjes uit De Kluis in één handige playlist

De Kluis: Bruce Springsteen - 'Adam Raised A Cain'


STER Advertentie
STER Advertentie