Programma

Chuck Berry's 'Johnny B. Goode' live met Bruce Springsteen

  1. Nieuwschevron right
  2. Chuck Berry's 'Johnny B. Goode' live met Bruce Springsteen

Tijdens de opening van de Rock And Roll Hall Of Fame trad Chuck Berry samen op met Bruce Springsteen & The E-Street Band.

Chuck Berry is een van de eerste artiesten die werd toegevoegd aan de Rock And Roll Hall Of Fame. Het is dan ook niet gek dat precies hij werd uitgenodigd om op de opening te komen spelen in 1995. Hij deed dit niet met een eigen band, maar stond samen met Bruce Springsteen & The E-Street Band op de bühne.

Nonchalant

Springsteen vertelt in een interiew met Ultimate Classic Rock over het optreden: "Ongeveer vijf minuten voor de show begon, ging de achterdeur open en kwam Chuck aanlopen met zijn gitaar. Dat was het. Hij is gewoon aan komen rijden in zijn eigen auto en had niemand bij zich, ook geen band. Ik vroeg aan hem wat voor nummers we zouden spelen. En hij zei 'we spelen wat Chuck Berry liedjes'".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chuck Berry is blijven touren en optreden tot dat niet meer ging in 2014. Gezondheidsklachten maakten het onmogelijk voor hem om door te blijven spelen. Tot die tijd nam hij alle shows uiterst serieus. Of hij nu op een podium stond met Bruce Springsteen voor 90.000 man, een tv-optreden gaf voor de hele wereld, of een show voor 300 man; een optreden is een optreden en hij deed wat hij moest doen. Op 18 maart 2017 overleed Chuck Berry aan een hartstilstand.

Chuck Berry in de Top 2000

In de laatste editie van de Top 2000 stond Chuck Berry met zijn 'Johnny B. Goode' op plek 964 in de lijst. Benieuwd hoe het nummer door de jaren heen in de lijst is gestegen en gedaald? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie