Muzieknieuws

Bruce Springsteen deelt na 10 jaar weer het podium met Tom Morello

foto: YouTube Still
  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen deelt na 10 jaar weer het podium met Tom Morello

Afgelopen week speelt Bruce Springsteen in Los Angeles,
waar hij het publiek verrast met een gastoptreden van Tom Morello, gitarist van
Rage Against The Machine. Bekijk hier hoe The Boss Morello inschakelt voor twee
tourdebuten.

Hoewel beide artiesten afkomstig zijn uit verschillende generaties rocksterren, hebben Springsteen en Morello een lange geschiedenis van vriendschap en samenwerking. Zo speelt Morello gitaar in Springsteens E Street Band tijdens zijn High Hopes Tour in 2014. Afgelopen week staan ze na 10 jaar weer samen op het podium voor een concert in Los Angeles.

Reünie

Richting het einde van het concert begint Springsteen samen met zijn E Street Band het nummer American Skin (41 Shots) te spelen, een emotioneel geladen nummer dat de problematiek van politiegeweld aan de kaak stelt. Vervolgens betreedt Tom Morello, bekend als gitarist van de rockband Rage Against The Machine, het podium om zich bij The Boss te voegen.

Dit is de eerste keer sinds 2017 dat Springsteen het nummer live speelt, en het is tevens de eerste keer sinds 2014 dat Morello zich op het podium voegt bij Springsteen. Maar daar blijft het niet bij. Na het warme onthaal spelen ze nog een nummer samen: The Ghost Of Tom Joad. Dit nummer, oorspronkelijk uitgebracht in 1995, is een samenwerking tussen Springsteen en Morello.

Bekijk de optredens van Springsteen en Morello hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie