Programma

Wout2day woensdag live vanuit Paleis Noordeinde

  1. Nieuwschevron right
  2. Wout2day woensdag live vanuit Paleis Noordeinde

Op woensdag 11 april neemt Wouter van der Goes je twee uur lang mee in de bijzondere wereld van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima!

Wouter van der Goes mocht eerder al uitzenden vanuit een gevangenis, de Tweede Kamer en Mali. "Dat ik daar nu Paleis Noordeinde aan mag toevoegen is een droom die uitkomt", vertelt hij. "Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het professionele leven van onze Koning en Koningin."

Achter de schermen

Wouter van der Goes: "Onze Koning en Koningin zijn nu vijf jaar in functie, maar wat doen ze? Wie helpt hen daarbij? Wat voor effecten heeft dat?" De luisteraars worden in het live radioprogramma meegenomen achter de schermen van het paleis. Zo zijn verschillende medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis te horen en is er een rondleiding door het paleis achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven. Verder hoopt Wouter antwoorden te vinden op vragen als: 'wie poetst het zilver bij een belangrijk diner?' en 'welke bloemen worden neergezet?'

Quote

Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het professionele leven van onze Koning en Koningin

Wouter van der Goes

11 april

De afgelopen maanden was Wouter al aanwezig bij verschillende gebeurtenissen rond het koningshuis, zoals een werkbezoek van Koning Willem-Alexander aan Schalkwijk in Haarlem. De opnames die daar zijn gemaakt zijn op 11 april terug te horen in het live radioprogramma. Het is voor het eerst dat er een volledig radioprogramma wordt gemaakt vanuit Paleis Noordeinde. Wouter van der Goes presenteert zijn programma vanuit de Putti kamer van het paleis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wout2Day vanuit Paleis Noordeinde
Woensdag 11 april tussen 18.00 uur en 20.00 uur op NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie