Podcast
BNNVARA

Edwin Evers, Joe Bonamassa en Acda en de Munnik in de nieuwe Vinyl Vrijdag

foto: Emma Potfoto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin Evers, Joe Bonamassa en Acda en de Munnik in de nieuwe Vinyl Vrijdag

In deze nieuwe aflevering van Vinyl Vrijdag, brengt Wouter als eerste de nieuwe plaat in van Edwin Evers en probeert hij de LP van Joe Bonamassa van Esther te confisqueren. Ook hebben ze de nieuwe plaat van Dawn Brothers bij zich, waarvan ze zeer onder de indruk zijn. En deze week nemen Esther en Wouter weer een kijkje in de platenkast van een bekende vinyl verzamelaar: Tineke de Nooij.

#31 - Edwin Evers, Joe Bonamassa en Acda & De Munnik (S02) - Vinyl Vrijdag

Nieuwe releases

  • Edwin Evers Band - Levensdraden is alweer het tweede album van deze voormalig radio-dj, die zich inmiddels toch wel volledig op de muziek heeft gericht. Zijn teksten kunnen heel erg raken. Hij zit verpakt in een goede, mooie zwart matte hoes met oranje letter. Het album is al 2 weken oud, maar toch de moeite waard om even in de podcast te bespreken.
  • Dawn Brothers - Alpine Gold De nummers die deze band voor hun nieuwe album Alpine Gold hebben geschreven, werden binnen 2 maanden geschreven en vervolgens opgenomen in de Electric Monkey-studio in Zaandam. Het is het zesde album van de band. Het betreft 1 LP op zwart vinyl die vandaag 27 oktober uitkomt bij Excelsior Records. The Dawn Brothers is een Rotterdamse band, die blues, 60's rock en gospel in het straatje van Sam Cooke, Ottis Redding, CCR en The Rolling Stones speelt.
  • Acda en de Munnik - Nachtmuziek Op dit zesde studioalbum van Acda en de Munnik staan onder meer de singles Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer, Kom Nog Even Niet Naar Hier en Heel Veel Lieve Mensen. Het is geperst op wit vinyl en bevat ook een bonustrack. Het betreft een re-issue van hun album uit 2007. Op 26, 27 en 28 oktober en 14, 15 en 16 december geeft het duo comeback concerten in de Ziggo Dome.
  • Acda en de Munnik - Jouw leven lang bij mij Ook deze LP is een re-issue van een eerder uitgebracht album van het duo. Dit is het zevende studio-album en bevat onder meer de singles Ik Blijf Jouw Leven Lang Bij Mij, Eva en Ik Wou Dat Je Een Vreemde Was. Het is geperst op blauw vinyl. Het album kwam oorspronkelijk in 2009 uit.
  • Joe Bonamassa - Blues Deluxe vol 2 Met dit nieuwe studioalbum keert Joe Bonamassa terug naar zijn roots. Het album is ter viering van zijn bestverkochte release.
    Het is alweer 20 jaar geleden dat hij zijn bestverkochte album Blues Deluxe uitgebracht. In dit nieuwe album maakt Joe de balans op hoe het stond en inmiddels staat met de blues. Met twee nieuwe originelen en acht nieuwe covers van de belangrijkste namen in de blues, van Bobby ‘Blue’ Bland en Peter Green’s Fleetwood Mac. Het album is uitgebracht op blauw vinyl.
  • Absynthe Minded (track Sunday child) - Sunday Painter Absynthe Minded is een indierock/jazzband uit de buurt van het Belgische Gent. Oorspronkelijk werd het opgericht als een eenmansband van Bert Ostyn in 1999. Maar later vormde hij een band om zichzelf heen en zijn er sindsdien al een hoop wisselingen geweest. Sunday Painter is hun meest recente en negende studioalbum. De LP is uitgegeven op rood vinyl.

In de platenkast van Tineke de Nooij

Het wordt haar bijna iedere week gevraagd en toch blijft het een van de meest ingewikkelde vragen die je maar kan krijgen: 'Wat is je favoriete album ooit?' Tineke de Nooij komt met Déjà Vu van Crosby, Stills & Nash & Young. De samenzang is wat ze zo enorm bewonderd aan deze groep. Zij wordt er gelukkig van als ze het hoort en hoopt dat ook over te brengen naar jou, als luisteraar van de podcast.

Wil je alle besproken platen luisteren en nog meer te weten komen de keuze van Tineke? Luister dan de podcast Vinyl Vrijdag op jouw favoriete streamingdienst.

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gerelateerde podcast

Vinyl Vrijdag

Vinyl Vrijdag

Ster advertentie
Ster advertentie