Mag je je kinderen nog thuishouden als je het niet vertrouwt?

Minister Arie Slob ligt het toe!

Vandaag is de grote dag dat basisscholen weer volledig opengaan! Daarom belden Jan-Willem en Jeroen vanochtend met minister Arie Slob. "Wij denken echt dat het verantwoord is om kinderen naar school te sturen", legt de minister uit.

Ondanks dat het verantwoord is, mogen ouders hun kinderen nu nog steeds thuis houden als ze het niet vertrouwen. "We hebben natuurlijk het liefst dat ze ze weer naar school laten gaan, omdat het vertrouwd is", vertelt minister Slob. Hij ligt toe dat van de kinderen van 0 t/m 17 jaar nog geen 1% corona heeft. En als ze klachten krijgen, zijn het vaak lichte klachten. 

"We gaan mensen niet dwingen in deze situatie", vertelt hij. Langzaam maar zeker ziet de minister dat steeds meer ouders hun kinderen naar school laten gaan, die ze eerst thuis hielden. Daarom gaan ze het tot de zomervakantie in ieder geval nog op een wat rustigere manier doen. 

Wanneer het voortgezet onderwijs weer volledig opengaat? Check hieronder het hele gesprek: Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties