Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Hiigo racet met gevoelige Tankstation van Roodbeens Radar zo door naar het Jan-Willem Start Op! live podium

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Hiigo racet met gevoelige Tankstation van Roodbeens Radar zo door naar het Jan-Willem Start Op! live podium

Een nieuwe naam op het podium van Jan-Willem Start Op! vanochtend. Jan-Willem en Jeroen lieten je kennismaken met Hiigo.

Een aantal weken hoor je de naam 'Hiigo' steeds vaker voorbijkomen op NPO Radio 2. Het is de naam van een Zwolse popband bestaande uit Peter Terluin, Dion van der Geest, Koen Gardebroek, Aart de Gier en Hans van der Werf. Hiigo is aan een opmars bezig en wint stiekem stil steeds meer harten van NPO Radio 2 dj's én luisteraars met hun single Tankstation. Hoe de band aan de naam Hiigo komt? Simpel, ze zijn vernoemd naar de hond van leadzanger Hans. "Wij vonden die vriendschap tussen man en hond ook toepasbaar op hoe wij met elkaar omgaan. Dus die vriendschap is onvoorwaardelijk", lacht Hans.

Tankstation

"Het lijkt wel een beetje op Bon Iver", appen luisteraars na het horen van Tankstation. In het nummer bezingt de band eenzaamheid. "Het begon echt met dat ik op een tankstation stond en me een beetje eenzaam voelde", vertelt Hans. "Maar het is veel groter geworden, het is een liedje dat bij ons allemaal heel erg leeft. Het gaat inderdaad over de zware dingen in het leven: afscheid nemen, een leven waar je de kansen net niet hebt gegrepen. Dus, ja, het gaat over van alles en nog wat." Jan-Willem merkt op dat het ietwat zware nummer tóch als een hart onder de riem voelt: "Wie komt je eigenlijk halen? Die eenzaamheid, het is super verdrietig en tegelijkertijd heeft het nummer en positieve ondertoon. Word ik er heel blij en gelukkig van als ik het hoor."

Bekijk het hele optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie