Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Petitie voor LongCOVID-patiënten meer dan 100.000 keer ondertekend

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Petitie voor LongCOVID-patiënten meer dan 100.000 keer ondertekend

Voor de meeste mensen is corona geschiedenis, maar ruim 450.000 mensen hebben er nog iedere dag mee te maken. Zij hebben LongCOVID en voor hen gaat er vandaag een petitie naar de Tweede Kamer.

Met de petitie willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat er post COVID-poliklinieken komen, omdat er voor LongCOVID patiënten op dit moment geen behandelmethode is. In Jan-Willem Start Op! vertelt één van de initiatiefneemsters, Dieuwke de Haen, waarom dit zo belangrijk is: "Heel veel mensen ervaren daar nog ontzettend veel impact van elke dag. Dat varieert van mensen die nog kunnen werken, maar zich voor de rest door hun leven slepen. En keuzes moeten maken tussen wel of niet naar de sportwedstrijd gaan van hun kind, omdat ze er de volgende dag dan helemaal af liggen. De andere kant van dat spectrum dat zijn mensen die eigenlijk alleen nog maar in bed kunnen liggen en vrij weinig prikkels kunnen verdragen."

'Moet wat aan gebeuren'

"Daar moet gewoon wat aan gebeuren", stelt Dieuwke. Met de behandelklinieken hopen ze dat de kennis die er is over LongCOVID gebundeld wordt en dat patiënten beter geholpen kunnen worden. Vandaag sluit de petitie, die in korte tijd ruim 100.000 handtekeningen heeft opgehaald, en wordt deze aangeboden in de Tweede Kamer. "We kunnen hier hopelijk de Tweede Kamerleden mee overtuigen om donderdag tijdens de stemming voor te stemmen op een voorstel van GroenLinks/PvdA om geld vrij te maken voor die expertisecentra."

Wil je de petitie tekenen? Klik dan hier.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie