Diederik Gommers ziet aantallen op IC's alleen maar stijgen

"Ben er nog niet gerust op"

Het wordt nog niet rustiger op de intensive cares van ziekenhuizen volgens Diederik Gommers: "Wij zien aantallen alleen maar stijgen in plaats van dalen. Dus ik ben er nog niet gerust op."

Gisteren kregen ze weer nieuwe getallen binnen over het aantal patiënten dat op de intensive care ligt. "Dat was ruim 750", legt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, uit. "Dat was een groei van 117 en die groei hadden we nog niet gezien. Dus het aantal patiënten op de Intensive Care blijft nog steeds stijgen." 

Deze week kwamen er berichten naar buiten dan de groei van de corona-uitbraak afvlakt, maar dat is op de IC's dus nog niet merkbaar. " Ik geloof wel dat wij achterlopen", vertelt Gommers. Zo liggen er natuurlijk ook patiënten die op een andere afdeling in de ziekenhuizen liggen of die thuiszitten. "Maar als ik heel eerlijk ben. Wij zien het alleen maar stijgen in plaats van dalen. Dus ik ben er nog niet gerust op", aldus Diederik Gommers. 

Bekijk hier het hele gesprek terug: Agenda

    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties