Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Groninger Museum haalt 23.000 euro op met Rolling Stones veiling: 'Eigenlijk is het veel meer waard'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Groninger Museum haalt 23.000 euro op met Rolling Stones veiling: 'Eigenlijk is het veel meer waard'

Het Groninger Museum heeft in januari een veiling gehouden bijzondere objecten uit de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped. Jan-Willem en Jeroen bellen met directeur Andreas Blühm over het eindbedrag.

Er werd meer dan 23.000 euro opgehaald met een veiling van Rolling Stones-items. Stiekem hadden Jan-Willem en Jeroen eigenlijk een hoger bedrag verwacht."Ik ben niet teleurgesteld", vertelt directeur Andreas Blühm over het bedrag. De tongsculptuur is verkocht voor 9000 euro, maar het grootste stuk was het hele appartement van de Rolling Stones. "Het heeft toch een koper gevonden", vertelt Blühm. "We weten niet wie het was, maar ze komen het natuurlijk snel ophalen." Het is een flink stuk, maar dan heb je wel iets gaafs in huis. "Eigenlijk is het heel veel waard. Het is door Mick Jagger bedacht en door meer dan honderdduizend mensen gezien. Je kunt er goede sier mee maken."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie