Jan-Willem Start Op!

Het Groninger Museum veilt delen van het decor van de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Groninger Museum veilt delen van het decor van de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped

Het Groninger Museum houdt in januari een veiling met bijzondere objecten uit de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped. In Jan-Willem Start Op bellen Wouter en Frank met directeur Andreas Blühm.

"The Stones willen het eigenlijk niet terughebben. We mogen ermee doen wat we willen", vertelt Blühm. Wat wordt er allemaal geveild? "Het begint klein met de grote vlag van The Stones en de gouden cd van Hackney Diamonds. De tongsculptuur, die nu op de Museumbrug staat, wordt zeker een hit." Het topstuk is het nagebouwde appartement aan Edith Grove in Londen waar Brian Jones, Keith Richards en Mick Jagger vroeger hebben gewoond.

Gitaren en kostuums gaan terug

Toch wordt niet alles geveild, want sommige dingen willen de mannen van The Stones wel weer in eigen bezit hebben. "De gitaren en de kostuums gaan natuurlijk terug, maar alle dingen die decor zijn en je niet meer kunt hergebruiken kunnen wij dus veilen", vertelt Blühm. Wat moet het allemaal kosten? "Het is een veiling, dus wat een gek ervoor over heeft." De online veiling gaat op woensdag 3 januari open voor bieding en op maandag 15 januari om 20:00 uur loopt het af.

Luister hieronder het gesprek terug:

Groninger Museum veilt delen van het decor van de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie