Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Eerste zeven kanshebbers op kaarten U2 in Las Vegas bekend

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste zeven kanshebbers op kaarten U2 in Las Vegas bekend

Nu de verkiezingen steeds dichterbij komen, stijgt ook de spanning in de ochtendshow. Met de Jan-Willem Start Op! verkiezingsposter voor je raam maak je namelijk kans op twee kaarten voor U2 in Las Vegas.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen op 22 november gebruikmaken van hun stemrecht, riepen Jan-Willem en Jeroen de Jan-Willem Start Op! verkiezingsposter in het leven. Met die poster voor je raam inspireer je mensen in je omgeving om te gaan stemmen én maak je ook nog eens kans op twee tickets voor U2 in Las Vegas op 8 december. "We willen zoveel mogelijk mensen aansporen om te stemmen en vinden het belangrijk om op een leuke manier aandacht te geven aan zoiets belangrijks", leggen Jan-Willem en Jeroen uit.

Zes van de acht finalisten bekend

Dat laatste is in ieder geval gelukt. Inmiddels hangen er verspreid over het land duizenden verkiezingsposters. Van Friesland tot aan Limburg, overal is er te lezen: "Ik ga 22 november stemmen! U2?" Wie er met de kaarten vandoor gaat? Dat blijft nog even spannend. Iedere ochtend maken Jan-Willem en Jeroen één finalist bekend. Op dit moment zijn er al zes van de acht finalisten verrast in de ochtendshow. Dinsdag en woensdag zullen er nog twee finalisten onthuld worden, waarna op donderdag 23 november dé grote ontknoping van de winactie zal plaatsvinden. Nog snel meedingen voor de prijs? Dat kan. Check nporadio2.nl/u2.

foto: Jan-Willem Start Op!

De eerste gelukkige die een kans maakt op de kaarten voor het concert van U2 in Las Vegas is de 23-jarige Joost uit Venray. Als hij de kaarten wint, gaat hij ze niet zelf innen. "Pap en mam gaan dan. Die zijn echt al hun hele leven fan, dus die gaan dan daar naartoe", vertelt hij.

foto: Jan-Willem Start Op!

Ook Annelieke uit Beneden-Leeuwen kan haar geluk niet op. Met een enthousiaste 'yes, yes, yes!' deed ze de deur open. "Superleuk, dit is voor mijn man. Die is héél erg groot fan", legt ze uit. "Mijn man zit de radio op z'n werk te luisteren en die belde al: 'Ze komen naar Beneden-Leeuwen'."

foto: Jan-Willem Start Op!

De derde finaleplek gaat naar Sebastiaan uit Bunnik. Samen met z'n zoon luistert hij iedere ochtend naar Jan-Willem Start Op! aan de keukentafel én diezelfde zoon kwam met het idee om de poster op te hangen. U2 heeft een speciaal plekje in Sebastiaans hart, want hij heeft er het hart van z'n vrouw mee verovert. Hun relatie begon namelijk met een cadeautje van Sebastiaan: een cd van U2.

foto: Jan-Willem Start Op!

Heel Almelo mag het weten: Linette is de vierde finalist! Toen ze radio zat te luisteren, hoorde ze ineens de deurbel gaan. En dat kan maar één ding beteken zo vroeg op de ochtend: NPO Radio 2 staat voor je deur. "Woeeeeh!", gilt Linette blij bij het ontvangen van de zilveren Jan-Willem Start Op! verkiezingsposter. Wie ze meeneemt als ze de kaarten wint, is nog even een dilemma. "Mijn vader wil graag mee, maar mijn man ook", vertelt ze.

foto: Jan-Willem Start Op!

Jan-Roel uit Assen zit sinds vrijdagochtend keihard te duimen. Hij is groot fan van U2 en is naar bijna al hun concerten in Nederland gegaan. Een tripje naar Las Vegas zit er door een verbouwing echter écht niet in, maar wie weet nu wél.

Video niet beschikbaar

Finalist #6: Iris uit Nieuw-Vennep

De zesde finalist had een hele spannende autorit. Terwijl ze radio zat te luisteren op weg naar haar werk, hoorde ze hoe de ochtendshow voor haar deur stond. "Ik zit in de auto te gillen!", lacht Iris.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie