Podcast - Top 2000 a gogo
Dit is dé podcast over de Top 2000. Met de beste verhalen achter de nummers uit de lijst der lijsten en een inkijkje in de spannendste gebeurtenissen rondom de Top 2000. Maar vooral: heel veel muziek.

Afleveringen

#6 - Lovestories

In deze aflevering aandacht voor Crosby, Stills, Nash & Young. En dan voornamelijk over de vriendinnen van Steven Stills en Graham Nash: Judy Collins, Joni Mitchell en Rita Coolidge..

#5 - Try A Little Tenderness

Leo Blokhuis vertelt over het nummer Try A Little Tenderness, van een van zijn grote helden: Otis Redding. Dit nummer is altijd terug te vinden in zijn Top 2000-lijst..

#4 - De Muur

Het is precies 30 jaar geleden dat de muur viel in Berlijn. Leo Blokhuis staat in deze podcast stil bij deze gebeurtenis met muziek van Klein Orkest tot Pink Floyd en heel veel fraais daartussen..

#3 - The Eagles

Leo Blokhuis vertelt je alles over de carrières van de vier oprichters van The Eagles, en staat stil bij het album Desperado..

#2 - Jake Holmes

Leo Blokhuis vertelt vanuit zijn klaslokaal over Jake Holmes. Via hem worden namen als Frans Halsema, The Four Seasons, Led Zeppelin en Frank Sinatra aan elkaar verbonden. Wat blijkt: eigenlijk kent iedereen Jake Holmes. Vaak zonder het te weten..

#1 - Het ontstaan van de Top 2000

Geloof het of niet, maar de Top 2000 was er bijna niet geweest. Het idee kreeg in eerste instantie maar weinig handen op elkaar. Leo Blokhuis spreekt de aanjagers van het eerste uur over deze strijd in de laatste weken van het millennium: oud-Radio 2 zendercoördinator en bedenker Kees Toering en oud-Radio 2 muziekcoördinator Ron Stoeltie. Een turbulente geschiedenis met een happy end..