Podcast - De Verrukkelijke 15
De eigenzinnige hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars, uit nummers op aangeven van Rob Stenders, Leo Blokhuis en de andere dj’s van NPO Radio 2. Uitzending elke zondag- op maandagnacht tussen 0:00 en 2:00 uur.

Afleveringen

#24 - 18 oktober 2020

Het begint een beetje op een V15-klassieker te lijken: ‘Impossible’ van Nothing But Thieves. Zeker in de Abbey Road uitvoering. We dachten dat ‘Cold’ van Chris Stapleton makkelijk de eerste plek zou halen en Leo had daar ook het lot van zijn schoen aan gekoppeld, maar ‘Impossible’ houdt zijn positie bovenaan de lijst nog even vast. Verder nog vier nieuwe noteringen deze week van Tempesst, Eels, Pixey en AC/DC. De nieuwe Tips zijn van Pearl Jam, Lana Del Rey, Jacob Banks, Stevie Wonder ft. Gary Clark Jr., The Struts ft. Tom Morello, Nona en Kwartet Niek Hilkmann..

#23 - 11 oktober 2020

Deze week vier nieuwe noteringen in de V15: ‘Falling’ van Lucas Hamming, ‘Lancaster Nights’ van Charlie Burg, ‘Free’ van SAULT en ‘The Weight’ van Danny Vera. Aan die laatste vragen we ook even of hij het erg vindt een plekje lager dan Chris Stapleton te staan in de lijst. Het antwoord daarop is negatief. Dat is positief voor ons. De nieuwe Tips zijn deze week van Yola, Celeste, Chartreuse, AC/DC, London Grammar, Elephant en Coach Party. Stemmen kan zoals altijd op nporadio2.nl/v15.

#22 - 4 oktober 2020

Je hoort het op deze podcast misschien niet meteen, maar we hebben deze week voor het eerst onze nachturen ingeruild voor de middaguren. En daarom twee nieuwe items: we laten een V15 Classic voorbij komen en een Virtuele V15, met iets wat in de lijst had kunnen staan na de laatste lijst van 10 oktober 1989. Maar we hebben natuurlijk ook nieuwe muziek van Danny Vera, Bastille, Tate McRae, The Neighbourhood, Maximo Park en SAULT..

#21 - 28 september 2020

Nieuwe week en weer een nieuwe nummer 1 in de V15: ‘Impossible’ van Nothing But Thieves. Dat was vorige week nog een nieuwe Tip, zo snel kan het gaan. We komen er achter dat FINNEAS non-stop naar het nieuwe album van Fleet Foxes luistert en dat is toevallig, want wij zetten ‘Can I Believe You’ van Fleet Foxes net in de Tips, naast Eels, Chris Stapleton, M. Byrd, Royal Blood, Nana Adjoa en Pixey. En hebben we serieus ‘Johnny And Mary’ van Robert Palmer gedraaid? Ja, serieus..

#20 - 21 september 2020

Bruce Springsteen staat dankzij jullie stemmen meteen op nummer 1 in de V15, wat een eh… baas. Twan Ray schiet ook omhoog in de lijst, net als Sufjan Stevens, Billie Joe Armstrong en London Grammar. De nieuwe Tips zijn van Nothing But Thieves, Matt Berninger, Fontaines D.C., Alicia Keys, Lucas Hamming en Tempesst. Stemmen kan zoals altijd op nporadio2.nl/v15!.

#19 - 14 september 2020

We hebben jullie stemmen weer geteld en dat levert deze week vier nieuwe noteringen op van The Killers, Bright Eyes, Speelburg en Goldband, onze favoriete stucadoors. In de Tips hoor je vier nieuwe van Declan McKenna, Janelle Monáe, POM en Bruce Springsteen. Om het overzichtelijk te houden, hebben we ook alle andere Tips gedraaid. Waar we die tijd vandaan hebben gehaald, weten ook wij nog steeds niet. 30 liedjes in twee uur, veel plezier!.

#18 - 7 september 2020

Rob heeft vrij gevraagd, dus Leo houdt deze week alleen de wacht. De top 2 blijft een weekje gelijk, maar we hebben wel verse noteringen van o.a. Celeste en Cashmyra. Bon Iver schiet ook de V15 in en staat daarmee twee keer in de lijst, een primeur die we hem best wel gunnen. De nieuwe Tips zijn deze week van girl in red, Teddy Swims, James Gillespie en Charlie Burg en FINNEAS..

#17 - 31 augustus 2020

Je knippert even met je ogen en er staat weer een nieuwe nummer 1 in de V15: Bright Eyes met ‘Feel You’. Sommige luisteraars vragen ons of er een wekker meegeleverd wordt met dit liedje, maar gezien de vele stemmen zijn de meesten er niet ontevreden over en wij ook niet. Genoeg nieuw spul ook in de Tips van Celeste, London Grammar, Billie Joe Armstrong, Sufjan Stevens, The Vices, Nas ft. Anderson .Paak, The Killers en Goldband..

#16 - 24 augustus 2020

De vakantie is voorbij, we zijn weer compleet. En zou het waar zijn? We beginnen meteen, dankzij jullie stemmen, met een nieuwe nummer 1 in de V15: Tame Impala’s ‘Is It True’, vorige week nog een nieuwe Tip. Wij vertrouwen jullie, het zal wel waar zijn. We bieden ook vijf nieuwe Tips aan voor de stemlijst: ‘We Could Start A Thing’ van Twan Ray, ‘Midnight Sky’ van Miley Cyrus, ‘Pan And Broom’ van Bright Eyes’, ‘The Last Time’ van Voltage en ‘The Ocean Never Ends’ van Inge van Calkar. We zijn weer benieuwd waar jullie keuze op gaat vallen….

#15 - 17 augustus 2020

Leo presenteert voor de laatste keer in zijn eentje want volgende week is Rob weer terug. SAULT met 'Wildfires' is omhoog geschoten: twee weken geleden nog een Tip en deze week de nieuwe nummer 1 in de V15. En er zijn een hoop nieuwe Tips bijgekomen: Mell & Vintage Future met 'Brand New Day', Tame Impala met 'Is It True', Snow Coats met 'Pool Girl', Eels met 'Baby Let's Make It Real', The Weeknd met 'Save Your Tears', Speelburg met 'Crash And Burn' en Bob Moses met 'The Blame'..

#14 - 10 augustus 2020

Rob geniet nog even van zijn vakantie, terwijl Leo weer helemaal uitgerust is teruggekomen. Een hoop verschuivingen deze keer in de V15 en er zijn vier nieuwe tips binnen: The Lemon Twigs met 'No One Holds You', Eva Valery met 'Bygone', Bon Iver met 'AUATC' en mxmtoon met een andere 'Bon Iver'..

#13 - 3 augustus 2020

Een andere stem deze keer, want Leo en Rob zijn allebei op vakantie. Daarom staat niemand minder dan Rick van Velthuysen aan het roer. Drie nieuwe noteringen in de V15 deze week en vier nieuwe Tips: de nieuwe single van Billie EIlish 'My Future', Alanis Morissette met 'Ablaze', Bastille & Graham Coxon met 'What You Gonna Do?' en Luwten met 'Don't Be A Stranger'..

#12 - 27 juli 2020

Een solovoorstelling deze keer, want Leo is op vakantie. J.E. Sunde heeft wel nog een bericht voor ons allebei ingesproken en laten we het zo zeggen: we hoeven nu nooit meer te twijfelen over de uitspraak van zijn naam. Maar liefst vijf nieuwe noteringen in de V15 deze week en acht nieuwe Tips: ‘Wildfires’ van SAULT, de nieuwe oude ‘Scarlet’ van The Rolling Stones en Jimmy Page, ‘Exile’ van Taylor Swift & Bon Iver, ‘Breathe’ van Pete Philly, ‘Hemelsblauw’ van Cashmyra, ‘Too Long’ van Certain Animals, ‘Chew On My Heart’ van James Bay en ‘Concorde’ van Gregory Porter..

#11 - 20 juli 2020

Het clubje artiesten dat tot nu toe op nummer 1 heeft gestaan, schijnt een leuk gezelschap te zijn (horen wij dan weer van een fan van YGSF): The Rolling Stones, Voltage, Michael Kiwanuka en Danny Vera. Daar mag J.E. Sunde zich nu ook bij aansluiten. Terwijl dat clubje steeds exclusiever wordt, blijven wij jullie Free Choices in de gaten houden en zelf ook Verrukkelijke Tips aandragen, want ook die zouden zomaar in goed gezelschap kunnen verkeren binnenkort: My Morning Jacket, Khruangbin, Laura Marling, The Magic Gang of Dua Lipa. Stemmen kan zoals altijd op nporadio2.nl/v15..

#10 - 13 juli 2020

We nemen het terug wat betreft die vaste plekjes: er is toch best veel beweging in de nieuwe V15, dankzij jullie stemmen natuurlijk. J.E. Sunde komt meteen binnen op 2, na maar één week Tip te zijn geweest. Helemaal objectief zeggen wij: bedankt. Smith & Burrows maken ook snel de overstap van Tip naar nieuwe notering en Bowe deed er iets langer over, maar daardoor is het niet minder verdiend. De nieuwe Tips zijn van niemand minder dan Naaz, Travis, Junior Mesa, Fontaines D.C. (een oude bekende van de V15) en Hang Youth, waarvan we bijna tijd hadden om het hele album te draaien. Volgende week misschien..

#9 - 6 juli 2020

Sommige liedjes lijken een vast plekje te hebben in de V15, terwijl andere grote sprongen maken in de stemlijst. Danny Vera en Michael Kiwanuka behouden hun positie op nummer 1 en 2, net als vorige week. Daar tegenover staat Run The Jewels, die na twee weken als Tip opeens op plekje 7 gestemd is en ook Orville Peck haalt na een paar weken de besloten lijst. We hebben goede hoop op deze laatste, maar verder proberen we niemand te beïnvloeden. De nieuwe Tips zijn deze week van Jon Allen, J.E. Sunde (waar we ook geheel objectief van hopen dat er rijkelijk op gestemd wordt), SABRI, Curtis Waters ft. Harm Franklin en Nona..

#8 - 29 juni 2020

Nieuwe week en weer een nieuwe nummer 1 in de V15: Danny Vera met zijn 2020 versie van ‘Pressure Makes Diamonds’. Jon Batiste (en zijn neefje), Gregory Porter en Ray LaMontagne zijn inmiddels bekende namen bij ons en we zijn blij dat jullie ze de lijst in gestemd hebben. Blackbird, Bowe en Orville Peck kwamen heel erg dicht in de buurt… Misschien volgende week? Genoeg nieuwe Tips ook van Leah Senior, Polo & Pan, Bright Eyes, Robert Jan Stips en Smith & Burrows. Stemmen kan zoals altijd op nporadio2.nl/v15..

#7 - 22 juni 2020

Na vier weken hebben we een nieuwe nummer 1: ‘Rolling’ van Michael Kiwanuka. Maar, Voltage blijft in de buurt, op 2. Die kleine verschuiving zegt weinig over de rest van de lijst: maar liefst zes verse noteringen in de V15 en negen nieuwe Tips van Blackbird, Gregory Porter, EUT, Bowe, FULCO, Doves, Tiggs Da Author, DAVIE en de laatste single van Ray LaMontagne. Ook nieuw: er is een beetje Dolce Vita de V15 in geslopen..

#6 - 15 juni 2020

De stemmen zijn geteld en we hebben nu al een V15-klassieker: Voltage staat met ‘She’s Gone Like The Wind’ voor de vierde week op rij op nummer 1. Michael Kiwanuka, die in eerdere weken wat naar beneden zakte, stijgt weer en daar zullen de ontwikkelingen in de wereld zeker iets mee te maken hebben. Glen Hansard en Tame Impala schuiven door van Tip naar V15-notering en er zijn zeven nieuwe Tips om uit te kiezen: Jon Batiste, Danny Vera, High Hi, Young Gun Silver Fox, Run The Jewels, Michael Stipe & Big Red Machine en Hockey Dad. Terwijl jullie stemmen, proberen wij komende week contact te leggen met het hoofdkantoor van Nick Cave..

#5 - 8 juni 2020

Voltage blijft nog een week op nummer 1 staan, maar er wordt ook veel nieuws de V15 in gestemd: Celeste, Opera Alaska, Sofi Tukker & Gorgon City en Matt Berninger, die Nick Cave een van de grappigste artiesten schijnt te vinden en wij inmiddels ook. Nieuw in het Tip-pakket: Muzz met ‘Evergreen’, Tame Impala met ‘Breathe Deeper’, Nick Klyne met ‘Rain On Your Parade’, Elvis Costello met ‘No Flag’, Glen Hansard met ‘Cold Comfort’, Orville Peck met ‘No Glory In The West’ en Me & My Toothbrush met ‘Funking Around’. We gaan jullie stemmen weer netjes tellen….

#4 - 1 juni 2020

Voltage behoudt deze week de nummer 1 positie en ook o.a. Ray LaMontagne blijft nog even in de V15. Zijn we blij mee, want die vinden we eigenlijk bij elke luisterbeurt mooier worden. Genoeg nieuwe Tips ook: Celeste met een nieuwe productie van FINNEAS, Gang Of Four, Matt Berninger (dankzij jullie Free Choices binnengekomen), het Nederlandse Opera Alaska, Nicole Atkins en The Flaming Lips. Stemmen kan zoals altijd op nporadio2.nl/v15..

#3 - 25 mei 2020

Kon vroeger niet, nu wel: een Free Choice opgeven. We werden vorige week door jullie getipt op ‘She’s Gone Like The Wind’ van Voltage en deze week staat hij dankzij jullie ook op de eerste plek van de V15. Onze nieuwe Tips zijn van Sea Girls, The Magic Gang, Mumford & Sons, CeeLo Green, Hayley Williams, Sofi Tukker, Lee Fields & The Expressions en Bob uit Zuid, waarvan we ons afvragen of het familie is van Nico Dijkshoorn….

#2 - 18 mei 2020

De eerste stemmen zijn binnen gekomen en we zien dat het online stemmen best goed werkt (hadden ze vroeger ook moeten doen!). De Rolling Stones komt binnen op de eerste plek, Pearl Jam op twee en Nick Cave op drie, met een T. Rex cover. De 1975 haalt net plekje vijftien met ‘If You’re Too Shy (Let Me Know)’ en omdat releases elkaar nu sneller opvolgen dan vroeger hebben we de nieuwe 1975 ‘Guys’ ook meteen bij de Tips gezet. Aan jullie om te kiezen op nporadio2.nl/v15..

#1 - 11 mei 2020

De Verrukkelijke 15 is terug, met Leo Blokhuis en Rob Stenders. De formule is hetzelfde als 31 jaar geleden: jij mag elke week stemmen op de muziek (op nporadio2.nl/v15). Deze eerste aflevering geven wij een voorzetje voor de eerste stemlijst, met o.a. de nieuwe van Khruangbin, The Streets en Sports Team. Ook een paar oude bekenden: The Rolling Stones (“Waren die bij de vorige editie niet al aan de oude kant?”), Pearl Jam en Paul Weller..

Promo De Verrukkelijke 15

De eigenzinnige hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars, uit nummers op aangeven van Rob Stenders, Leo Blokhuis en de andere dj’s van NPO Radio 2. Uitzending elke zondag- op maandagnacht van 0:00 tot 2:00 uur..