NPO Radio 2 Top 2000

Toevallige ontmoeting brengt Mel C. en Bryan Adams naar wereldhit

foto: Youtube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Toevallige ontmoeting brengt Mel C. en Bryan Adams naar wereldhit

Met het harmonieuze duet tussen Melanie Chisholm en Bryan Adams worden al snel meerdere hitlijsten op de kop getikt. Gek genoeg zou deze hit bijna niet bestaan hebben.

Na het aanhoudende succes van Spice Girls in de jaren 90, besluit Mel C., ofwel Sporty Spice, zich te focussen op haar solocarrière. Samen met Bryan Adams creëert ze de hit When You’re Gone. Maar, Mel C. is niet de eerste keus van Bryan. Adams vraagt eerst Sheryl Crow met hem samen te werken, maar krijgt nooit een reactie. Dan loopt hij Mel C. tegen het lijf. "We moeten iets samen zingen" oppert de zanger in een lift ergens in LA. Gebrek aan enthousiasme is er niet en het nummer wordt razendsnel opgenomen.

Hitlijsten

De single verschijnt in 1998 op Adams studioalbum On A Day Like Today. Het duo wordt al snel bedolven onder positieve reacties. Zo schrijft muziek criticus Dave Simpson in The Guardian dat When You’re Gone Adams best geschreven nummer is geweest. New Musical Express noemt de track zelfs een van de beste popnummers ooit. Vooral de manier van samenzang is opmerkelijk voor het duet. Om de beurt een regel zingen is niet aan de orde bij de twee. Bryan en Mel zingen elk woord samen – buiten een aantal uithalen hier en daar om.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samen thuis, maar toch alleen

Wanneer de track wordt gereleased, begint ook de geruchtenmolen te draaien. Zouden Mel C. en Bryan Adams echt een relatie hebben? Zou deze track over hun liefdesleven gaan? When You’re Gone vertelt het verhaal over een relatie die in het verleden is stukgelopen. Nu de ex-geliefden elkaar niet meer zien, wordt het gemis steeds groter. We zien de twee dan ook in de videoclip om elkaar heen dwalen zonder elkaar tegen te komen. Het gerucht over de mogelijke tortelduifjes verdwijnt wanneer het nummer de hitlijsten niet meer haalt.

Everybody can sing a Bryan Adams song

Hoewel Mel en Bryan de track vaak samen zingen, schudt Bryan de boel vaak lekker op. Zo treedt hij gewoon op met zijn fans als Mel C. niet aanwezig is. Tijdens Rock in Rio in 2012 zingt hij When You’re Gone samen met fan Vanessa Silva. Zelf zegt hij hierover: "Ik heb het gevoel dat als ik het kan zingen, iedereen het kan zingen. Mijn shows zijn hier het bewijs van. Iedereen kan meezingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto Omslag: Youtube

Ster advertentie
Ster advertentie