Programma

Bryan Adams herontdekte zijn 'Heaven' dankzij Do

  1. Nieuwschevron right
  2. Bryan Adams herontdekte zijn 'Heaven' dankzij Do

Op de geboortedag van Bryan Adams blikken we terug op zijn grote hit 'Heaven' uit 1985. Ruim vijftien jaar later weet de Nederlandse zangeres Do met haar versie van het nummer een hit te scoren in Nederland.

In 1984 schrijft Bryan Adams het nummer 'Heaven' samen met Jim Vallance voor de film A Night In Heaven. In de periode dat hij het schrijft is Adams te zien als openingsact van de band Journey, waardoor het nummer 'Faithfully' van de band voor een hoop inspiratie zorgt voor de zanger. Helaas flopt de film en is ook de soundtrack geen groot succes. Adams wil na de flop eigenlijk het nummer niet meer toevoegen aan zijn album Reckless, maar daar komt hij later toch op terug. Op 9 april 1985 brengt hij ‘Heaven’ zelfs uit als single. Het nummer is uiteindelijk zijn eerste nummer 1 single en zijn derde top 10 hit in de Billboard Hot 100.

Check het nummer hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Heaven' Unplugged

Het is 2001 wanneer de dan nog relatief onbekende zangeres Do door DJ Sammy en Yanou wordt gevraagd om een trance-versie van 'Heaven' op te nemen. Een jaar later breekt ze hier internationaal mee door. Do wil na dit succes ook graag een rustigere versie van het nummer opnemen en ook deze ballad komt ook in de hitlijsten terecht. De zangeres is echter nog niet klaar met het nummer, want in 2003 neemt ze ook nog een akoestische versie van 'Heaven' op. Met de integere versie van 'Heaven' weet Do ook de aandacht te trekken van Bryan Adams. De zangeres laat in een interview weten dat de zanger 'helemaal niet door had hoe mooi en integer het liedje eigenlijk was'.

Check hier de unplugged versie van 'Heaven' door Do:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Bryan Adams heeft in totaal vier noteringen in de Top 2000. ‘Heaven’ staat op nummer 882.

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie