NPO Radio 2 Top 2000

Ik heb gestemd voor de NPO Radio 2 Top 2000, wat nu?

foto: Bullet-ray van Olphen
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Ik heb gestemd voor de NPO Radio 2 Top 2000, wat nu?

Val jij in een zwart gat nu de stembussen voor de NPO Radio 2 Top 2000 gesloten zijn? Geen zorgen! Hier zijn wat suggesties om de tijd tot de start van de lijst der lijsten te overbruggen.


De dagen worden steeds korter en dat betekent maar een ding: de Top 2000 komt er weer aan! Maar wat kan je nou allemaal doen om in de stemming te komen voor deze fijne traditie?

De Top 2000 Quiz

Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar de Top 2000 Quiz. In dit muzikale vragenspel strijden drie duo's van bekende Nederlanders tegen elkaar om een felbegeerde platenspeler. Alsof dat nog niet genoeg Top 2000-vertier is, volgt aansluitend een aflevering van Top 2000: The Untold Stories.

Video niet beschikbaar

Breng een digitaal bezoekje aan het Top 2000 Café

In het Online Top 2000 Café verveel je je geen moment. Duik in beroemde albumhoezen en ontdek alle muzikale verwijzingen in de interactieve omgeving. Ook kan je hier een quiz spelen en de meest bijzondere verhalen uit het muzikaalste café van Nederland nog eens bekijken.

Beluister de Top 2000 a gogo podcast

Dit najaar is het derde seizoen van de podcast Top 2000 a gogo live gegaan. Hierin vertelt Leo Blokhuis je alles over de verhalen die schuil gaan achter de nummers uit de lijst der lijsten. Zo gaat Leo op zoek naar verrassende verbanden, heerlijke details en voorziet hij je natuurlijk van veel muziekfragmenten!

#5 - De inspiratie van Led Zeppelin (S03) - Top 2000 a gogo

Top 2000 a gogo op YouTube

Het YouTube-kanaal van Top 2000 a gogo staat bol van de achtergrondverhalen over de Top 2000. Hier kom je er onder meer achter welk verhaal er schuilt achter The Day Before You Came van ABBA en hoe Malle Babbe van Rob de Nijs tot stand kwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Houd onze website in de gaten

Op onze website hebben we een Top 2000-omgeving, waar je de vorige editie van de Top 2000 volledig terug kunt kijken. Ook verschijnen hier dagelijks artikelen over nummers uit de lijst der lijsten en kun je een duik nemen in de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie