NPO Radio 2 Top 2000

Coldplay-drummer Will Champion grijpt de hoofdrol bij live-versie In My Place

foto: Ben Houdijk
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Coldplay-drummer Will Champion grijpt de hoofdrol bij live-versie In My Place

Will Champion zit vanaf 1998 achter het drumstel bij Coldplay, maar tijdens de A Head Full of Dreams Tour bewijst hij ook nog eens uitstekend te kunnen zingen. Luister hier hoe hij Coldplay-klassieker In My Place zingt.

De Britse drummer is in 1998 het laatste puzzelstukje in de Coldplay-puzzel. Nadat hij zich bij de band voegt, werkt de band toe naar de release van debuutalbum Parachutes, om in de jaren die volgen uit te groeien tot een van de grootste bands ter wereld.

Niet dat het in de begindagen altijd soepel ging tussen de bandleden. Champion, die nog niet al te veel ervaring heeft, krijgt het in de vroege dagen van Coldplay aan stok met Chris Martin, die hem ontslaat vanwege zijn gebrekkige drumkwaliteiten. Drie dagen later beseffen de leden dat ze een enorme fout hebben gemaakt, en nodigen ze Champion uit om terug te keren. Naar aanleiding van die ruzie ontstaat een vroege hit voor de groep, Trouble.

In My Place

Dat Martin en Champion tegenwoordig een stuk beter overweg kunnen, bewijzen ze onder andere tijdens de A Head Full of Dreams-tournee in 2016 en 2017. Tijdens die reeks optredens gunt Martin de Coldplay-drummer, die steevast achtergrondzang levert, een moment in de spotlights door hem In My Place te laten zingen. Bekijk hieronder hoe Champion dat doet in

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Champion mag tijdens de gehele tournee het nummer zingen, ook wanneer Coldplay een optreden in Buenos Aires geeft. De band laat die show opnemen om uit te brengen als concertregistratie, met In My Place erop. Beluister hieronder hoe Will Champion het nummer zingt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In My Place in de NPO Radio 2 Top 2000

In My Place is een van de 24 noteringen voor Coldplay in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 staat het nummer op plek 1434 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie