NPO Radio 2 Top 2000

Snow Patrol brengt publiek in tranen met Chasing Cars

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Snow Patrol brengt publiek in tranen met Chasing Cars

In 2007 staat Snow Patrol op het hoofdpodium van Pinkpop. De emoties lopen hoog op bij het publiek en bij de band zelf.

Noord-Ierse/Schotse alternatieve-rockband Snow Patrol timmert al sinds 1994 aan de weg, maar breekt in Nederland in 2006 pas echt door als hun album Eyes Open uitkomt. Single Chasing Cars wordt een hit, mede door gebruik ervan in de Amerikaanse ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Het nummer bereikt de achtste plek in de Mega Top 50 en staat zo'n 58 weken in de Nederlandse Single Top 100.

Pinkpop

In 2007 brengen frontman Gary Lightbody en zijn bandgenoten een bezoek aan Landgraaf. De beginnoten van Chasing Cars maken een hoop los bij het publiek, wat massaal losbarst in een koor. De emoties lopen hoog op en de regisseur weet de tranen van het publiek prachtig vast te leggen. Tijdens het slot van het nummer stapt Lightbody even weg van de microfoon, maar het publiek neemt vol zelfvertrouwen het stokje over. Tienduizenden mensen zingen in koor de laatste zinnen van Chasing Cars mee. Lightbody schrikt er zelf ook van en kijkt vol bewondering en dankbaarheid naar het Pinkpop-publiek.

Bekijk hieronder Chasing Cars op Pinkpop 2007:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Snow Patrol in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Snow Patrol vier keer in de lijst der lijsten. Hun hoogste notering is Chasing Cars op plek 98. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie