Programma

Nothing But Thieves: 'Pinkpop is een van onze favoriete festivals in de wereld'

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Nothing But Thieves: 'Pinkpop is een van onze favoriete festivals in de wereld'

Voor de vierde keer speelt de Britse band Nothing But Thieves op Pinkpop. Annemieke spreekt gitaristen Joe Langridge-Brown en Dom Craik voordat ze het podium opgaan!

"Ik weet de laatste keer op Pinkpop nog heel goed", vertelt Dom Craik. "Ik spreek ook voor de rest van de band: Pinkpop is een van onze favoriete festivals in de wereld. Er is een echte connectie hier en we hebben veel zin om te spelen. Dit optreden op Pinkpop werd een jaar geleden aangeboden en nu voelt het goed, want het album is een tijdje uit en de mensen kennen de nummers."

Impossible in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 maakte de band veel indruk in Nederland en de rest van de wereld met de orkestrale versie van Impossible. Annemieke geeft aan dat het nummer heel hoog staat in de NPO Radio 2 Top 2000. Gitarist Joe Langridge-Brown is erg onder de indruk. "Ik ben door de lijst gegaan. Er zijn veel betere songs na ons nummer, maar het is heel fijn dat mensen hebben gestemd." Wat maakt het nummer zo speciaal denken ze? "Je weet nooit wat een succes kan worden. Je maakt het beste wat je kunt en je stopt er veel energie in. Het is bijzonder om te zien dat we Abby Road hebben gedaan en dat het zoveel doet in een ander land."

Dronken gesprek met Joe van IDLES

Tijdens een festival is het natuurlijk ook heel fijn dat je andere artiesten backstage kunt ontmoeten en Joe kan zich nog heel goed een gesprek herinneren, of misschien juist niet. "Het was twee jaar geleden en ik zat op dat bankje te praten met Joe Talbot van IDLES over Brexit. Ik hoop heel erg dat hij net zo dronken was als dat ik was. Ik weet er niet veel meer van en ik hoop dat ik mezelf niet voor gek heb gezet. Joe als je dit ziet: sorry!", vertelt hij lachend.

Van Pinkpop door naar Glastonbury

De mannen hebben ook na Pinkpop nog veel op de planning staan. "We gaan onder meer naar Japan en naar Glastonbury." Het is de derde keer dat Nothing But Thieves speelt op Glastonbury. "We zijn nog steeds zo enthousiast, alsof het onze eerste keer is", vertelt gitarist Dom. "Wanneer je een e-mail krijgt om mee te doen zeg je al bijna ja voordat je het überhaupt ontvangen hebt. We kunnen niet wachten om daar te spelen." Wat vinden ze fijner: spelen op een festival of in een concertzaal? Joe legt uit: "We hebben geluk dat we deze festivals kunnen doen, want het zorgt wel voor verandering. Als je in dezelfde zalen speelt dan kan het een beetje saai worden, maar tegelijkertijd kun je ook het natregenen tijdens het festival saai vinden. Het is fijn om beide dingen te hebben."

Nieuw album?

Kunnen we binnenkort nieuwe muziek verwachten van Nothing But Thieves? "We zitten nu weer te denken aan een nieuw album", vertelt Joe. "Het gaat een nieuwe ervaring voor ons worden, omdat we normaal gesproken veel tijd hadden door COVID of omdat we onderweg waren. Deze keer hebben we nog niet iets geschreven. Het is een onbekend terrein nu. Het kan in ons voordeel werken. Een nieuwe ervaring is vaak goed voor ons, dus we gaan het zien."

Wat is het gekste wat ze hebben gezien/meegemaakt tijdens een festival? Je hoort het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 op Pinkpop

Dit weekend is de 53e editie van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop. Paul Rabbering en Annemieke Schollaardt zenden live uit vanaf het festival op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Check hier hoe je mee kunt luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie