NPO Radio 2 Top 2000

The Cure vierde opname in de Rock & Roll Hall of Fame met Just Like Heaven

foto: Still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Cure vierde opname in de Rock & Roll Hall of Fame met Just Like Heaven

In 2019 wordt The Cure opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. De groep speelt daarom, veertig jaar na het uitbrengen van hun eerste album, een aantal eigen klassiekers. Eén daarvan is liefdeslied Just Like Heaven.

Als Robert Smith samen met zijn band de rode loper betreedt, heeft hij zo zijn bedenkingen. Dat vertelt hij in een interview met Rolling Stone. The Cure is volgens hem toch echt een alternatieve band. "Is het dan niet gek dat we worden opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame?", vraagt hij zich af. Zijn twijfels worden al snel gerelativeerd door bassist Simon Gallup. Smith: "Hij zei toen dat we het gewoon moesten doen. Mensen zullen ons zien op het podium terwijl wij liedjes voor ze spelen. Dat is precies waar we het voor doen. Mensen zullen ons leuk vinden of niet. Daarna drinken we een biertje."

Enthousiasme

Wanneer Robert Smith zijn speech wil beginnen gaat dit moeilijker dan verwacht. De groep wordt namelijk gehuldigd door het publiek met een staande ovatie waar Smith lastig overheen kan praten. "Het is best gek. Dit is veel moeilijker dan live optreden", begint Smith. "Het was een leuke verrassing dat we zijn opgenomen in de Rock Hall", gaat hij bescheiden verder. Het wordt al snel duidelijk dat de jubelende toeschouwers de opname van de band in de Hall of Fame waarderen.

Trots

Tussen het enthousiaste publiek zit ook de partner van de leadzanger. Mary Poole en Robert Smith zijn sinds hun jonge tienerjaren al verliefd en trouwden een aantal jaren later. Zijn geliefde is verantwoordelijk voor een groot deel van de muziek van The Cure: Smith gebruikte haar namelijk als zijn inspiratie. Door de opname in de Rock & Roll Hall of Fame loopt Mary over van trots - wat menige kijker opviel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Just Like Heaven

Naast Lovesong, Boys Don’t Cry, Just Like Heaven, A Forest en Shake Dog Shake, speelt The Cure ook het favoriete nummer van Robert Smith: Just Like Heaven. Tijdens het schrijven van dit nummer haalt hij inspiratie uit zijn relatie met Mary Poole. Smith: “Dit lied gaat over hyperventileren, zoenen en flauwvallen. Het idee is dat zo’n nacht meer waard is dan 1000 uren zwoegen.” Nadat het nummer op papier staat is de muzikant er al snel van overtuigt dat het een populair liedje zal worden. Met zijn bandleden deelt hij dan de volgende informatie: “Ik ga nooit meer zoiets goeds schrijven.”

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Cure in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat de Cure met zeven noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. A Forest behaalt de hoogste plek voor de band op nummer 39. Benieuwd naar The Cure in de NPO Radio 2 Top 2000 door de jaren heen? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie