Programma

Bassist Simon Gallup stapt uit The Cure

  1. Nieuwschevron right
  2. Bassist Simon Gallup stapt uit The Cure

Bassist Simon Gallup heeft in een bericht op Facebook bekendgemaakt dat hij uit The Cure is gestapt. De Brit geeft aan dat hij "genoeg heeft van het verraad".

Gallup voegt zich in eerste instantie in 1979 bij The Cure. In 1982 verlaat hij de band weer, nadat een ruzie met Robert Smith in Frankrijk naar verluidt uitloopt tot een gevecht. Twee jaar later wordt hij weer lid van de groep, en sindsdien was hij de vaste bassist van The Cure.

Post op Facebook

Dit weekend maakt Gallup echter bekend dat hij uit The Cure is gestapt. "Met een beetje pijn in mijn hart zeg ik dat ik geen lid meer ben van The Cure. Ik wens ze allemaal veel succes", schrijft hij. Als reactie op een bericht van een fan, voegt de muzikant er nog aan toe: "Het gaat oké... Ik had genoeg van het verraad." Er is nog geen reactie vanuit de rest van de band.

Na Robert Smith was Gallup het bandlid dat het langst deel uitmaakte van The Cure. Naast hun professionele relatie zijn de twee ook jarenlang goed bevriend, Gallup is in 1988 zelfs getuige op de bruiloft van Smith. In een interview met de Irish Times uit 2018 ontkent de frontman nog dat de band volledig om hem draait: "Als Gallup de band verlaat, zou hij niet meer The Cure heten."

Beste vrienden

Ook in een interview met NME uit 2019 beschrijft Smith hoe belangrijk Gallup voor hem is. "Voor mij is Simon altijd al het hart van onze live-optredens geweest, en hij is altijd al mijn beste vriend geweest", zegt Smith. "Het is vreemd dat hij jarenlang zo over het hoofd gezien is. Hij geeft geen interviews, hij verschijnt weinig in het openbaar en hij speelt niet de rol van mijn tegenhanger. Toch is hij een onmisbaar element voor wat we doen."

"We hebben door de jaren heen wat lastigere periodes gehad, maar het is ons gelukt om een sterke vriendschap te onderhouden, met behulp van onze gedeelde ervaringen als tieners", vervolgt Smith. "Als je zulke vrienden hebt, zeker voor zo'n lange tijd, zal er iets uitzonderlijks nodig zijn om een eind aan die vriendschap te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

In juni maakte Smith bekend dat hij werkt aan een nieuw album van The Cure, het eerste werk sinds 4:13 Dream uit 2008. De zanger gaf aan dat het wellicht de laatste plaat wordt van de groep: "Ik weet niet of ik dit nog een keer kan doen." Naast zijn werk met The Cure stond Smith onlangs op het podium met Gorillaz tijdens een concert voor de Britse zorgmedewerkers.

The Cure in de NPO Radio 2 Top 2000

In de NPO Radio 2 Top 2000 van 2020 is The Cure zeven keer terug te vinden. De hoogste notering is voor A Forest, het nummer uit 1980 staat op plek 39 in de lijst.

Foto: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie