Programma

The Cure speelt extra lange versie van A Forest tijdens legendarisch optreden

  1. Nieuwschevron right
  2. The Cure speelt extra lange versie van A Forest tijdens legendarisch optreden

In 1992 speelt The Cure voor de opnames van hun livealbum de sterren van de hemel in Detroit.

Het negende studioalbum met de titel Wish komt in 1992 uit. Ter ere van het album vertrekt de gothic rockband op een wereldtournee en bezoekt op 18 juli 1992 Detroit, Michigan. Concertzaal The Palace of Auburn Hills is de locatie voor opnames van hun livealbum Show, dus de mannen weten dat ze moeten presteren. En dat doen ze.

Drie toegiften

The Cure staat erom bekend lange shows te spelen en deze in Detroit was geen uitzondering. Dertig nummers komen voorbij, waaronder klassiekers Friday I’m In Love, Boys Don't Cry en Lullaby. De band sluit af met niet één, niet twee, maar drie toegiften. De laatste toegift wordt gesloten met een legendarische versie van A Forest. Waar het nummer normaal zes minuten duurt, breien de mannen er zeven minuten extra aan vast. Robert Smith brengt zelfs een kleine ode aan Joy Divisions She's Lost Control.

Beste liveversie

A Forest blijft een belangrijk nummer voor de band. Volgens Smith was het nummer een keerpunt in hun carrière. "A Forest is het oorspronkelijke Cure-geluid. Het was waarschijnlijk voor het eerst dat mensen die naar The Cure luisterden bedachten dat we misschien nog iets konden bereiken. Inclusief ikzelf," vertelt hij in 1992 aan Chicago Tribune. De versie van A Forest in Detroit gaat volgens fans de boeken in als de beste live-versie van het nummer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Cure in de Top 2000

In 2020 staat The Cure zeven keer in de lijst. Hun hoogste notering is A Forest op nummer 39. Benieuwd naar het stijgen en dalen van de nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie