Wout2day

Floor Jansen uitgeroepen tot ambassadeur Record Store Day 2022

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen uitgeroepen tot ambassadeur Record Store Day 2022

Floor Jansen is de ambassadeur van Record Store Day 2022. Bij Wout2day vertelt ze over haar rol bij het evenement.

Zangeres Floor Jansen is dit jaar ambassadeur van Record Store Day. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Record Store Day viert op 23 april 2022 haar vijftiende editie. Het evenement staat in het teken van de onafhankelijke platenzaak. Speciaal voor deze dag brengen veel artiesten gelimiteerde releases uit van hun muziek. Ook ambassadeur Jansen komt met een bijzondere single waar haar debuutnummer op staat.

Jansen is sinds 2012 zangeres van symfonische metalband Nightwish. In 2019 scoorde ze een hit met The Phantom of the Opera, het duet dat ze zong tijdens het programma Beste Zangers samen met operazanger Henk Poort. Dat vinyl een comeback maakt, vindt Jansen heel gaaf: "Het is wel in een tijd waarin digitalisering eigenlijk zijn hoogtij aan het vieren is, maar tegelijkertijd zie je een soort tegenbeweging dat mensen juist weer terug willen naar wat authentieks en echts."

Jansen hoefde niet lang na te over de vraag of ze ambassadeur wilde worden, maar wat houdt deze rol voor haar in? Wout belde met Floor Jansen en stelde deze vraag.

Video niet beschikbaar

Wout2day

Je hoort Wout2day van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie