Podcast
KRO-NCRV

Wouter van der Goes gidst je door de wereld van vinyl tijdens nieuwe podcastserie ‘Over de Toeren’

foto: Emma Pot/KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter van der Goes gidst je door de wereld van vinyl tijdens nieuwe podcastserie ‘Over de Toeren’

Ben je liefhebber van muziek op vinyl? Dan is er goed nieuws! Vanaf vandaag kun je luisteren naar alles wat met platen te maken heeft in ‘Over de toeren’.

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes en Esther Vollebregt van Record Store Day Nederland bespreken iedere week de laatste releases en smeuïgste nieuwtjes binnen de vinylwereld. Welke plaat mag er écht niet in jouw kast ontbreken? Hoe wordt vinyl gemaakt? En welke releases kun je alvast likkebaardend op je Sinterklaaslijstje zetten? Wouter en Esther geven je alle antwoorden.

TikTok

In de eerste aflevering bespreekt het duo hoe het mogelijk is dat Rumours van Fleetwood Mac ruim 45 jaar na dato extreem populair is bij jongeren. Volgens Esther speelt TikTok daar een enorme rol in: “Oude nummers worden daar weer hits. Dat gebeurde ook met nummers afkomstig van ‘Rumours’ waardoor die platen weer als warme broodjes over de toonbank vliegen.” Niet zo gek dus dat de legendarische plaat van de Brits-Amerikaanse band iedere keer weer op 1 binnenkomt.#1 - Heavymetal op de piano van ABBA - Vinyl Vrijdag

Over de Toeren

Over de Toeren van KRO-NCRV met Wouter van der Goes en Esther Vollebregt is vanaf vandaag iedere week te beluisteren via alle podcastapps en de website van NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie