Podcast
AVROTROS

Ruben Schmidt van black metal band Wesenwille in De Keiharde Pödcast

foto: Chantik Photography
  1. Nieuwschevron right
  2. Ruben Schmidt van black metal band Wesenwille in De Keiharde Pödcast

Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen in deze nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast met bandleider Ruben Schmidt van de atmosferische black metal band Wesenwille.

De oorsprong van Wesenwille ligt in Utrecht waar de black metal scene groot is en de kwaliteit van het gebodene hoog ligt. Er moet daar ergens een brandende poel liggen waar louter kwalitatief hoogstaande black metal omhoog dampt.

III: The great light above

Ruben Schmidt praat Suzanne Bosman en Mike Arntz bij over de afgelopen periode tussen de vorige plaat II: a Material God en het nieuwe album III: The great light above. Hoe was het bijvoorbeeld om op te treden tijdens de corona periode? Hoe komt het dat er al zo snel weer een nieuwe plaat is? Ook komen de thematiek van de teksten en de sound van het album die is gemixt en gemasterd door Stephen Lockhart van de IJslandse Studio Emissary ter sprake. Ruben legt tot slot uit hoe het is gekomen dat de band, ooit begonnen met drie muzikanten, nu nog een eenman project is. Daarentegen bestaat het nu wel uit een voltallige liveband. Wesenwille is klaar om de diverse podia te bestormen. Van de nieuwe plaat III: The great light above wordt het nummer The specular gaze helemaal gedraaid.

Dokken

Marc Kaashoek luistert trouw naar De Keiharde, maar verlangt soms ook naar die goeie ouwe tijd toen je nieuw werk kon ontdekken via de televisie (Monsters of Rock), de radio (Vara's Vuurwerk) of de bladen. In de jaren tachtig ontdekte hij onder andere de band Dokken. Marc vindt dat in deze band de rhythm section staat als een huis. Ook dat Don Dokken een fantastische stem heeft en het gitaarspel van George Lynch noemt hij subliem. Er wordt een nummer gedraaid van het album Back For The Attack.

Mike heeft deze week uit zijn platenkast een cd van Tourniquet meegenomen. Verder hoor je in deze aflevering nog muziek van Yautja, Arkangel en Spoil Engine.

Luister hieronder naar de hele podcast.

#9 - Een request voor Dokken en Ruben Schmidt van Wesenwille (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie