Podcast

Nieuwe EP Necessary Darkness van DEAR MOTHER in première in De Keiharde Pödcast

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe EP Necessary Darkness van DEAR MOTHER in première in De Keiharde Pödcast

Suzanne Bosman en Mike Arntz zijn er weer met een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast, de rock- en metalpodcast van NPO Radio 2. In deze podcast staat de liefde voor harde gitaren keiharde aan. Naast verzoeken van luisteraars komt in elke aflevering ook een band aan het woord die nieuw werk hebben uitgebracht. In de elfde aflevering van dit seizoen zijn vocalist David Pear en gitarist Merel Bechtold van DEAR MOTHER via Zoom te gast.

De band DEAR MOTHER en De Keiharde Pödcast leerden elkaar kennen in juni 2021 toen ze te gast waren in de metal podcast. Op dat moment had de band net haar debuutalbum 'Bulletproof uit. Een album wat op de bekendste streamingsdient meer dan 3 miljoen streams scoorde. Qua stijl hoor je melodieuze metalcore, maar ook invloeden van prog- en symfonische metal hoor je op Bulletproof terug. Presentatoren Suzanne Bosman en Mike Arntz nodigde DEAR MOTHER een jaar later uit om bij een liveopname van de podcast tijdens het NPO Podcastevent op te treden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De band, die begon als trio, stond toen met zijn vijven op het podium en er bleek een hele goede klik te zijn zodat de band zich nu ook officieel presenteert als 'a five piece band'. Dear Mother bestaat nu uit drummer Ruben Israel, bassist Desmond Kuijk, gitarist Ferry Duijsens, vocalist David Pear en gitarist Merel Bechtold. Met de laatste twee sprak Mike Arntz over hun nieuwe EP.

Drie jaar na Bulletproof verschijnt deze EP getiteld Necessary Darkness. Op deze plaat staan vier nieuwe tracks die stuk voor stuk rauwer, donkerder, harder en meer in your face klinken dan de songs op het debuutalbum. David en Merel leggen uit hoe de laatste jaren voor hen op het persoonlijke vlak waren en waar de inspiratie voor de nummers vandaan kwam. Daarnaast is de productie van de EP anders verlopen dan bij Bulletproof wat ook maakt dat het geheel nu zo klinkt. Ook vertellen ze hoe het nu is om met zijn vijven in de band te zitten en hoe belangrijk een persoonlijke klik en vertrouwen hierin is. DEAR MOTHER gaat vanaf volgende week vrijdag 19 april, tevens de dag dat de EP verschijnt op tour. Tijdens de komende periode zullen ze naast de clubs ook staan op onder andere Wacken Open Air. De laatste single die aan de EP wordt toegevoegd heet Delusion en gaat in première in De Keiharde Pödcast.

Angry Chair

Luisteraar Vera de Vries hoorde het nummer Can't Breathe en luistert deze track nu non stop. Het nummer is van de band Angry Chair, met een zeer grote waarschijnlijkheid vernoemd naar de song van Alice In Chain. Dat is ook niet heel raar want de band heeft als grote voorbeelden Nirvana, Soundgarden en AIC. Vera vertelt hoe ze de band heeft leren kennen en dat ze live ook indruk maken. Deze jonge Groningers pakken het sinds 2022 wat serieuzer aan, treden veel op en het debuutalbum komt eraan.

Tip van Mike

Mike heeft een stoner metal tip uit Zweden meegenomen. In het nieuwe seizoen van De Keiharde ruimen Suzanne en Mike ruimte in voor zogenaamde epic tracks. Tracks van 10+ worden regelmatig aangevraagd in De Keiharde en vanaf nu dus ook gewoon gedraaid. Deze week is het een song van Cân Bardd en duurt 10 minuten en 31 seconden.

Verder hoor je in deze aflevering nog muziek van Holy Terror.

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering:

#11 - Grunge uit Stadskanaal en DEAR MOTHER (S09) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie