Podcast - De Harde Bonanza
De speeltuin van Caroline Brouwer. Samen met Platenbonanza luisteraar en harde-gitarenspecialist Mike Arntz duikt zij wekelijks in de hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi. Heb je een verzoekplaat? Laat het weten en mail ons op dehardebonanza@bnnvara.nl.

Afleveringen

Hoe een onbekende fotograaf ook ineens je Facebookvriend is

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere de oplossing van de tease van vorige week, muziek van eigen bodem van August Life en Gorefest, een gesprekmet André over gewoon lekkere hardrock (Y&T), praten Caroline en Mike over Babymetal en vechtsport. Van Monique horen we hoe een foto bij een concert van Flotsam and Jetsam haar een uninvited Facebookfriend opleverde..

#5 - Je kunt een tattoo nemen van je idool, maar je kunt ook je zoon naar hem vernoemen

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere de oplossing van de tease van vorige week, de nieuwe single van Sabbaton ft. Apocalyptica, we hebben het over Chuck Schuldiner (met natuurlijk ook de muziek van Death) en we praten met een trotse ouder die graag een track van het nieuwe album van At First wil horen, verder nieuwe muziek van God Dethroned en Richard Barendsen vertelt over zijn grote idool Rory Gallagher.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#4 - Hoe is legende Lemmy van Motörhead backstage?

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere de nieuwe single van Nightwish en een veel aangevraagde klassieker van The Gathering, een gesprek met Floris Gijzenij van Rages of Sin (en hij heeft een primeur voor je), het avontuur van Harde Bonanza luisteraar Hugo de Graaf backstage bij legende Lemmy van Motörhead en Caroline blijkt de band Angel wel degelijk te kennen.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#3 - 7 Miles to Pittsburg hebben hun eigen 5e Beatle

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere een verhaal over opgeblazen woofers tijdens Van Halen, blackmetal uit Polen, we komen erachter hoe we de titel van het nieuwe album van Me and that Man moeten uitspreken, we draaien Cynic als tribute voor hun overleden drummer Sean Reinert (48), we onthullen de 5e Beatle van de band 7 Miles to Pittsburg en we hebben een tease waarmee je een goede-oren-aan-je-kopmok kunt winnen.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#2 - Meegenomen lp's uit de jaren 80 blijken nog prima te klinken

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere Manowar en Pestilence, nieuwe grunge uit Italië, een nummer uit de Top 2000 (maar dan wel Slayer) en twee nummers vanaf vinyl, te weten Ozzy Osbourne en Martyr en dat klinkt nog best fijn.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#1 - Metal is een uitstekende basis voor een hoorspel

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere het Nederlandse Diggith en Martyr, een klassieker in het death metalgenre van Obituary, we praten met Sander Eppink over U.F.O.'s (Hangar 18) en we komen er na een tip van aanvrager Peter van der Blom achter dat een nummer van de Oekraïense band 1914 een prima hoorspel is.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl..