Podcast - De Harde Bonanza
De speeltuin van Caroline Brouwer. Samen met Platenbonanza luisteraar en harde-gitarenspecialist Mike Arntz duikt zij wekelijks in de hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi. Heb je een verzoekplaat? Laat het weten en mail ons op dehardebonanza@bnnvara.nl.

Afleveringen

#3 - Bellen met Arjen Lucassen (Ayreon) over Transitus (S02)

Een uur lang door jou aangevraagde tracks met gierende gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Dio, Gloryhammer en Satan. Een romantic request van Erwin. We stellen je voor aan Hacksaw, thrashmetal van eigen bodem en Arjen Lucassen vertelt over zijn nieuwe Ayreon meesterwerk Transitus en natuurlijk draaien we daar dan ook 2 nummers van.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. We kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door ons gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail..

#2 - Steve Vai in Tiel (S02)

Een uur lang door jou aangevraagde tracks met gierende gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Motorhead, Stone Temple Pilots en Armored Saint. Dennis had ontdekt dat wij nog geen old school hardcore hadden gedraaid. We praten met zanger Chris van Westrop van General Redbeard en laten je de nieuwste single horen die ook is terug te vinden in De Harde Bonanza Tiplijst op Spotify . Tony vertelt over zijn ontmoeting met Steve Vai in Tiel.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. We kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door ons gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail..

#1 - Van Samantha Fox naar Paradise Lost (S02)

Een uur lang door jou aangevraagde tracks met gierende gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Sacred Reich, Chickenfoot en Life of Agony. Luisteraar Mario vertelt over zijn door de jaren heen veranderde muzieksmaak en Marco stelt ons voor aan het Belgische King Hiss. Zanger Jasper Roelofsen van The Last Element legt uit waar hun nieuwe single Blood diamond over gaat.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. We kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door ons gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail..

#20 - Epic!

Vier uur lang door jou aangevraagde epic tracks met harde gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Rush, Opeth, Helloween en TOOL. Caroline en Mike praten met Peter over wat muziek met je doet en in het bijzonder over Mastodon, Nico wil ons graag laten meenemen in de muziek van Camel en Winston doet zijn uiterste best om Yes bij Caroline aan te prijzen.

We zijn even met zomerstop, nummers aanvragen kan gewoon altijd via dehardebonanza@bnnvara.nl. Bllijf de nummers met gierende gitaren aanvragen! In september zijn we weer terug.

#19 - Romantiek en mixtapes

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Dead Head en Fear Factory. Na onze oproep in de vorige aflevering vroeg Erik een wonderschone track van Thin Lizzy aan. Jacob laat ons kennismaken met een curieus intro van Cathedral. We praten we met Inez over liefde, romantiek, mixtapes en Nevermore en Mike laat ons kennismaken met death metal uit Leiden, Graceless.


Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#18 - Hebben we nou DE zomerhit van 2020 gedraaid?

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Dog Eat Dog en Amon Amarth.
Remy vertelt over zijn liefde voor Kyuss en tijdens ons gesprek komen we erachter dat hij en Caroline tijdens Pinkpop 2014 helemaal niet zo heel ver van elkaar vandaan waren. We praten met Kees over Audry Horne en de liefde die hij en Mike delen voor twin-solo's en Caroline krijgt spontaan zin in Corey Glover..

#17 - Een muzikaal en pedagogisch verantwoorde tip

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Muse, Iced Earth en Blackfoot. We horen van Noud hoe hij werd overdonderd door een supportact van In Flames en praten we met Sander Gommans (ex After Forever) over zijn nieuwe project Magic O Metal waarbij kinderen en jongeren worden gestimuleerd om muziek te maken, verhalen te schrijven of te tekenen..

#16 - Hard, harder, hardst

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Ozzy Osbourne, Mastodon, Rush en DOOL. Maarten verteld hoe met de tijd zijn muzieksmaak is veranderd en dat hij zich bij extreme metal goed kan concentreren en werken. Werkt dat voor jou ook zo?


Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#15 - Muziek van de radio opnemen op een cassettebandje, maar hoe heette dat nummer nou?

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Nightwish, Gojira en Igorrr. Suzanne stelt je voor aan de nieuwe Nederlandse band Jahat en Ronny vertelt hoe hij in de jaren 80 nummers van de radio opnam en dan zonder hulp van Shazam of Soundhound, titel en artiest voor op zijn cassettebandje opschreef. Hoe deed jij dat vroeger?.

#14 - DS '79- Real Madrid?

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Van Halen en Venom, Bjørn vertelt over het nummer “The fool” en het album “King” van het Italiaanse Fleshgod Apcalypse, Fabian legt uit hoe zijn liefde voor metal ontstond na een wedstrijd tussen DS'79 en Real Madrid en we maken bekend welke band de metalversie van We zullen doorgaan heeft gemaakt.


Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#13 - Amerikaanse band zoekt zanger

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere muziek van Slayer, Avatar en Pat Travers, de Nederlandse band Magoria heeft samen met haar fans het nummer “Beautiful world” opgenomen en we horen het verhaal van een Amerikaans bandje dat in de jaren 80 heel graag een zanger uit een Nederlandse band wilde transfereren.


Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#12 - Welke thrashmetalband versleet 8 zangers?

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering krijg je antwoord op de vraag of het album The Hitman van de band Intentions nog wordt afgemaakt, draaien we een track uit de categorie doommetal uit 1969 (en nee het is niet Black Sabbath) en praten we over een thrashmetal band die sinds hun oprichting in 1981 maar liefst 8 zangers versleet.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#11 - Wat vind jij het eerste hardrocknummer ooit?

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering worden er drie Nederlandse bands door onze luisteraars in de spotlights gezet, sporen we een thrashmetal band uit de jaren 80 op en behandelen we een onderwerp voor een digitale kroeg-discussie; “Wat wordt door jou als het eerste hardrocknummer ooit gezien?”.

#10 - We zullen doorgaan

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere Rody die ons een gloedvol betoog over Ghost mailde en dit persoonlijk toelicht. De nieuwe single van Vandenberg wordt gedraaid en Alex kwam erachter dat de metalwereld, nadat hij ‘m even had verlaten, niet heeft stilgestaan.
We zullen doorgaan is in deze tijden toch wel het motto. Wij ontdekten dat hier nog geen rock/metalversie van is uitgebracht. Welke band pakt de handschoen op, maakt een metalversie van “We zullen doorgaan” en wordt gedraaid in onze podcast?.

#9 - Welk Duits volksliedje uit 1830 werd het intro van een speedmetalnummer?

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering worden Caroline en Mike verrast door de aanvraag van Harde Bonanza luisteraar Peter Hornberg, stellen we je voor aan de nieuwe single van Calligula's Horse, hoor je welk Duits volksliedje werd gebruikt voor een speedmetalnummer en waarom houden archeologen van de muziek van Heidevolk? Mart Scholman legt het uit.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#8 - Waarom bestelt Metallica 350 belegde broodjes voor na hun optreden?

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering is Suzanne Bosman (Eén vandaag NPO Radio 1) co-host en hebben we het over haar liefde voor de rock, metal en haar aanvraag Amenra, praten we met Brian Lesterhuis over zijn werk op Dynamo Open Air waar hij Therion ontdekte en waar Metallica 350 belegde broodjes bestelde voor na hun optreden en draaien we metalcore van eigen bodem van Undawn met daarbij een mooi verhaal over het hoesontwerp van hun laatste plaat van aanvrager André Hofsink.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#7 - Op de EHBO dankzij Slipknot

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere de oplossing van de tease van vorige week, een gesprek met Melanie over haar grote muziekliefde Ayreon, de nieuwe single van Trivium, een ode aan Bob Fosko, stonerrock van eigen bodem van Rise of the Wood en we horen van Sam hoe hij tijdens een concert van Slipknot op de EHBO belandde.

#6 - Hoe een onbekende fotograaf ook ineens je Facebookvriend is

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere de oplossing van de tease van vorige week, muziek van eigen bodem van August Life en Gorefest, een gesprekmet André over gewoon lekkere hardrock (Y&T), praten Caroline en Mike over Babymetal en vechtsport. Van Monique horen we hoe een foto bij een concert van Flotsam and Jetsam haar een uninvited Facebookfriend opleverde.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#5 - Je kunt een tattoo nemen van je idool, maar je kunt ook je zoon naar hem vernoemen

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere de oplossing van de tease van vorige week, de nieuwe single van Sabbaton ft. Apocalyptica, we hebben het over Chuck Schuldiner (met natuurlijk ook de muziek van Death) en we praten met een trotse ouder die graag een track van het nieuwe album van At First wil horen, verder nieuwe muziek van God Dethroned en Richard Barendsen vertelt over zijn grote idool Rory Gallagher.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#4 - Hoe is legende Lemmy van Motörhead backstage?

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere de nieuwe single van Nightwish en een veel aangevraagde klassieker van The Gathering, een gesprek met Floris Gijzenij van Rages of Sin (en hij heeft een primeur voor je), het avontuur van Harde Bonanza luisteraar Hugo de Graaf backstage bij legende Lemmy van Motörhead en Caroline blijkt de band Angel wel degelijk te kennen.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#3 - 7 Miles to Pittsburg hebben hun eigen 5e Beatle

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere een verhaal over opgeblazen woofers tijdens Van Halen, blackmetal uit Polen, we komen erachter hoe we de titel van het nieuwe album van Me and that Man moeten uitspreken, we draaien Cynic als tribute voor hun overleden drummer Sean Reinert (48), we onthullen de 5e Beatle van de band 7 Miles to Pittsburg en we hebben een tease waarmee je een goede-oren-aan-je-kopmok kunt winnen.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#2 - Meegenomen lp's uit de jaren 80 blijken nog prima te klinken

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere Manowar en Pestilence, nieuwe grunge uit Italië, een nummer uit de Top 2000 (maar dan wel Slayer) en twee nummers vanaf vinyl, te weten Ozzy Osbourne en Martyr en dat klinkt nog best fijn.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.

#1 - Metal is een uitstekende basis voor een hoorspel

Een uur lang door jou aangevraagde platen met harde gitaren. In deze aflevering onder andere het Nederlandse Diggith en Martyr, een klassieker in het death metalgenre van Obituary, we praten met Sander Eppink over U.F.O.'s (Hangar 18) en we komen er na een tip van aanvrager Peter van der Blom achter dat een nummer van de Oekraïense band 1914 een prima hoorspel is.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl.