Programma

Na vier jaar weer een nieuw studioalbum van DOOL

  1. Nieuwschevron right
  2. Na vier jaar weer een nieuw studioalbum van DOOL

Suzanne Bosman en Mike Arntz zijn er weer met een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast, de rock- en metalpodcast van NPO Radio 2. In deze podcast staat de liefde voor harde gitaren keiharde aan. Naast verzoeken van luisteraars komt in elke aflevering ook een band aan het woord die nieuw werk hebben uitgebracht. In de twaalfde aflevering van dit seizoen is gitarist Nick Polak van DOOL te gast.

DOOL, de formatie rondom Raven van Dorst bracht in 2020 het album Summerland uit. De release viel precies aan het begin van de lockdown. Ondank de lovende recensies kon de band alleen maar thuis op de bank ploffen en en zien dat alle livepromotie rondom het album in het water viel.

The Shape of Fluidity

Dit alles had een enorme impact op Raven die even helemaal geen zin meer had om de gitaar op te pakken en nieuwe nummers te schrijven. Als gitaristen Oman Iskandr en Nick Polak met nieuwe ideeën bij Raven aan de deur kloppen, worden langzaam maar zeker de contouren van nieuwe tracks voor een nieuwe plaat zichtbaar. Nu, vier jaar na de release van Summerland is daar het nieuwe album The Shape of Fluidity. Dit album bevat de samensmelting van progressieve- en postrock die we van DOOL kennen maar waarbij een iets meer elektronische sound ook te horen is. Suzanne en Mike bellen tussen de repetities die de band voor hun liveshows aan het doen is met gitarist Nick Polak. Nick vertelt over de periode na de lockdown, het creatieve proces van het nieuwe album, de betekenis achter het artwork en de live plannen. De Titeltrack van de nieuwe plaat The Shape of Fluidity wordt gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als luisteraar Martijn Tak in 2018 de band Parkway Drive voor het eerst op Forta Rock ziet, is hij meteen onder de indruk. Tot die tijd had hij zich niet echt in de band verdiept, maar dit optreden klapt erin. In 2018 zag hij de band in een tent en vijf jaar later op het hoofdpodium op Graspop in Dessel. De band en vooral het nummer Darker Still raakt Martijn vol in zijn oren. Ook toont Martijn zich een waardig ambassadeur van de metal familie.

Mike heeft het project Garden of Souls van gitarist Noud Smeets meegenomen.

In het nieuwe seizoen van De Keiharde ruimen Suzanne en Mike ruimte in voor zogenaamde epic tracks. Tracks van 10+ worden regelmatig aangevraagd in De Keiharde en vanaf nu dus ook gewoon gedraaid. Deze week is het een song van Elder en duurt 11 minuten en 13 seconden.

Verder hoor je in deze aflevering nog muziek van Suicidal Tendencies.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast:

#12 - Een gevoelige snaar van Parkway Drive en Nick Polak van DOOL. (S09) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie