Podcast

Nielson: ‘Het lijkt alsof ik het heel erg voor elkaar heb, maar zo voelt het niet’

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson: ‘Het lijkt alsof ik het heel erg voor elkaar heb, maar zo voelt het niet’

Mensen in de dertig hebben alles op orde. Dat dacht de Sexy Als Ik Dans-zanger Niels Littooij toen hij jonger was. Inmiddels heeft de realiteit hem ingehaald en zingt hij in het liedje Onderweg: “Misschien kom ik wel nooit terecht.” Nielson vertelt meer over de songtekst in Tekstuele Voorlichting.

In dit gesprek duikt hij samen met Martine dieper op de liedtekst het nummer Onderweg in en komen ze via de muziek langs de onderwerpen kinderen, uitgaan, ruggengraat, relatie, leven en doodgaan. Het nummer gaat heel erg over hoe Nielson nu, als dertiger, in het leven staat en of dingen wel zo gaan als hij vroeger gehoopt had dat ze zouden gaan als hij in deze levensfase zou zitten. “Het lijkt altijd alsof ik het heel erg voor elkaar heb, maar zo voel ik me helemaal niet, weet je wel?”

Geen kinderen

Nielson wordt in december 34. Nog jong, maar toch speelt zijn leeftijd hem al parten. “Het zag er zo gemakkelijk uit en nu ben ik het zelf en denk ik ik: 'Nou, ik heb wel behoorlijk mijn portie onzekerheden.’ Vooral als je jezelf vergelijkt met andere mensen die in dezelfde levensfase zitten, wat ik obviously heb gedaan toen ik dit liedje schreef. Broers en vrienden hebben allemaal kinderen.” Nadat een vriend Nielson belde dat hij een kindje had gekregen, ging de zanger nadenken over het hebben van kinderen en opnieuw speelden zijn onzekerheden op. “Ik dacht: ‘Shit, loop ik niet heel erg achter?’”

#21 - NIELSON: ‘Je kunt je zó druk maken over shit’ (S07) - Tekstuele Voorlichting

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone- of Android-telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie