Podcast

Nielson in Tekstuele Voorlichting: ‘In de liedjes was ik wie ik eigenlijk wilde zijn’

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson in Tekstuele Voorlichting: ‘In de liedjes was ik wie ik eigenlijk wilde zijn’

In een nieuwe aflevering van Tekstuele Voorlichting praten Martine en Matthijn met Nielson.


Vandaag ontdek je een beetje meer van Niels Littooij achter singer-songwriter Nielson. Toen hij een jaar geleden op persoonlijke titel de rouwverwerkings-EP Grijs uitbracht zei Guus Meeuwis tegen hem: "Als mensen dit begrijpen van jou, gaan ze nog harder dansen op Sexy Als Ik Dans". En dat klopte. “Het is geschreven door een jongen in nood. Ik moest het maken voordat ik de Nielson-jas weer aan kon doen”, zegt hij zelf. In deze aflevering deelt hij ook z’n bijdehante schrijfkunsten met Martine en Matthijn, wordt er genoeg gelachen en blikken ze samen terug op tien jaar Nielson. Een jubileum waarmee hij in het najaar de theaters in gaat.

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering:

#11 - NIELSON: ‘In de liedjes was ik wie ik eigenlijk wilde zijn’ (S05)

Tekstuele Voorlichting

In deze podcast graaft NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster met behulp van liedjesschrijver Matthijn Buwalda door een betekenisvolle songtekst. Ze nodigen de artiest erachter uit om te ontdekken uit welk hart de woorden komen en wat ze betekenen.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie