Podcast
AVROTROS

De onverwachte comeback van John Coffey

foto: John Coffey
  1. Nieuwschevron right
  2. De onverwachte comeback van John Coffey

John Coffey’s David Achter de Molen is deze week op de koffie bij Suzanne Bosman en Mike Arntz. In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast vertelt de zanger hoe het de band na een pauze van 6 jaar vergaat.

In 2016 komt er voor de fans van de band John Coffey een bericht als donderslag bij heldere hemel. De band laat weten dat ze John Coffey voor onbepaalde tijd 'on hold' zetten. Net voor deze aankondiging brengt de band de EP A House For Thee uit. De jaren gaan voorbij en het lijkt allemaal verleden tijd. Tot er ineens op de diverse sociale media het bericht verschijnt: "WE'RE BACK BABY!!"

Terug van weggeweest

Na 6 jaar stilte dendert John Coffey weer alsof ze nooit zijn weggeweest. Eerst verscheen er op 3 maart 2023 de single Steam Waltz. En na weer een paar singles verscheen er op 18 augustus 2023 een nieuw full album, getiteld Four. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd? En hoe komt het dat de band, die zo bang was voor sleur, nu weer de handen ineenslaat?

Zanger David Achter De Molen brengt een bezoekje aan De Keiharde Studio, haalt koffie voor Suzanne Bosman en Mike Arntz en doet vervolgens zijn verhaal. David vertelt onder andere over de herstart van de band, de gratis shows die daarna werden gegeven, het album Four en de show in AFAS live die op 16 december gepland staat. Ook vertelt de zanger over zijn Christelijke achtergrond, de podcast Zes Losse Tanden die hij samen met Peter van de Ploeg en Gert-Jan van Aalst maakt en heeft hij ook een tip meegenomen. In de video van Steam Waltz zie je ook nog dansers… Komen die 16 december ook in de AFAS?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tip en tap

Ook Suzanne heeft een tip bij zich. Deze week is dat de nieuwe band van Simon Neil (Biffy Clyro), Mike Vennart (Oceansize) en David Lombardo (Slayer).

Op De Wisseltap zet Cees Nooij vorige week een uitdagende, stevige smaak op de tap. Someone Listening? van The Anchoret staat nu op Wisseltap 1. Deze week zet luisteraar Justin van Omme een nieuwe lekkere smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf?

#8 - David Achter De Molen op de koffie (S08) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie