Podcast
AVROTROS

De jongensdroom van Michael Schenker Group-bassist Barend Courbois

foto: Barend Courbois
  1. Nieuwschevron right
  2. De jongensdroom van Michael Schenker Group-bassist Barend Courbois

Als jonge jongen raakt Barend Courbois tijdens een concert van The Scorpions betoverd door het spel van Michael Schenker. Jaren later speelt Barend bas in zijn band. In De Keiharde Pödcast vertelt hij aan Mike Arntz en Suzanne Bosman over het uitkomen van die jongensdroom.

Op 11- jarige leeftijd bezoekt Barend Courbois een concert van The Scorpions tijdens hun Lovedrive-tour in Paradiso in Amsterdam. De gitarist van dienst, Michael Schenker, maakt grote indruk op Barend en dat gebeurt twee jaar later opnieuw als hij een concert van de Michael Schenker Group bezoekt.

Mail van een jeugdheld

Zelf heeft Barend in de jaren die volgden zijn sporen verdiend in de muziekwereld, maar als hij via zijn collega en vriend Michael Voss (o.a. Mad Max, Cassanova, Phantom 5) te horen krijgt dat hij Barend heeft voorgedragen als bassist voor de Michael Schenker Group, komt een droom wel heel dichtbij. Een paar weken later is het officieel, Michael Schenker mailt Barend en heet hem welkom in zijn band.

Suzanne en Mike bellen met een opgewekte Barend en praten met hem over die eerste keren dat hij Michael live zag, zijn muzikale familie, het tourleven en ze zijn benieuwd: speelt Barend nog doedelzak? Van het laatste album van de Michael Schenker Group wordt de track Turn of the World gedraaid en natuurlijk hoor je in dit nummer Barend op bas.

André Matos

Zanger André Matos (Angra, Shaman, Viper, Avantasia, Symfonia) is volgens Femke Verduijn één van de beste zangers en hij weet haar enorm te raken. Femke heeft hem met zijn solo band een keer ook live mogen horen en zien. Het was een onvergetelijke gebeurtenis in een kleine, door de regen lekkende concertzaal in België. Op 8 juni 2019 overleed André aan een hartaanval en Femke wil graag het nummer Fairy Tale van zijn band Shaman horen.

Suzanne heeft tip uit België meegenomen van een band die ze leerde kennen op Best Kept Secret Festival, ook al speelde de band daar zelf niet en Mike laat een album uit zijn platenkast vallen van een Nederlandse band die een mix maakt uit doom-, thrash-, death- en blackmetal.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Godthrymm en Trouble.

#20 - De jongensdroom van bassist Barend Coubois en een monumentje voor André Matos (S05) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie