Podcast
AVROTROS

Fire Down Below brengt 'fuzzy woestijnrock' naar De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Fire Down Below brengt 'fuzzy woestijnrock' naar De Keiharde Pödcast

In een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast hangt Fire Down Below-bassist Ben Wynsberghe aan de telefoon. De band uit Gent heeft vorige maand een nieuwe plaat uitgebracht en die viel bij Mike Arntz en Suzanne Bosman meteen in de smaak.

Op 8 september 2023 verschijnt het album Low Desert Club van het Belgische Fire Down Below uit Gent. Het is het derde album van de band met negen tracks variërend van korte, harde nummers tot een uitgesponnen jam van 16 minuten (Mantra). Volgens de bio maakt Fire Down Below "fuzzy woestijnrock met invloeden uit de 90’s grunge en heavy psych om zo tot een eigen sound te komen waarin dikke riffs aan sterke melodieën gekoppeld worden". Al deze invloeden zorgen voor een heerlijk groove over het hele album. Denk bij de muziek van Fire Down Below aan bands als Kyuss, Soundgarden, Fu Manchu en Red Fang.

Low Desert Club

Presentator Mike Arntz van De Keiharde Pödcast is zo onder de indruk dat hij de band met het nummer Cocaine Hippo meteen in De Keiharde Pödcast Tiplijst (terug te vinden op Spotify) zet. Hij tipt ook presentator Suzanne Bosman. En dan is de volgende stap om de band in de spotlight te zetten in de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Er wordt gebeld met bassist Ben Wynsberghe die uitlegt hoe het nieuwe album tot stand is gekomen en waarom het 5 jaar heeft geduurd voor er weer een nieuwe plaat van Fire Down Below in de schappen lag. Er wordt stilgestaan bij het langste nummer van de plaat Mantra - het favoriete nummer van Suzanne - die door een jam tot stand is gekomen. Ook vertelt Bert hoe ze bij producer Nick DiSalvo - beter bekend als de gitarist en zanger van de band Elder - terecht zijn gekomen en wordt er gesproken over de sfeer wat de plaat uitstraalt. Van het album Low Desert Club wordt California gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Korte mail, lang verzoek

Rinske van Dinther schreef de volgende mail naar dekeiharde@avrotros.nl: "Graag zou ik een hele gave song willen aanvragen: Equus-Ne Obliviscaris. Het is wel een lang nummer, maar heel erg de moeite om naar te luisteren (een keer een band uit Australië)!" De mail is kort en het aangevraagde nummer Equus is lang, maar liefst 12:29 minuten. Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met Rinske die vol liefde praat over de Australische band Ne Obliviscaris.

Suzanne heeft een blackened doom album meegenomen van de band Ghorot.

Op de Tap

Op De Wisseltap zette Jan Willem Kommer een muzikale equivalent van zijn favoriete IPA op de tap. Die Allready van Johnny The Boy staat nu op Wisseltap 3. Deze week zet Mike van Dooyeweert een rum-biertje erop. Maar welke haalt hij eraf?

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Meshuggah en Napalm Death.

#13 - Korte mail, lang nummer en bassist Bert Wynsberghe van Fire Down Below (S08) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie