Podcast

Gitarist Roel van Kruysdijk over nieuwe plaat van Unlocked

  1. Nieuwschevron right
  2. Gitarist Roel van Kruysdijk over nieuwe plaat van Unlocked

Suzanne Bosman en Mike Arntz zijn er weer met een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast, de rock- en metalpodcast van NPO Radio 2. In deze podcast staat de liefde voor harde gitaren keiharde aan. Naast verzoeken van luisteraars komt in elke aflevering ook een band aan het woord die nieuw werk hebben uitgebracht. In de zesde aflevering van dit seizoen is gitarist Roel van Kruysdijk van de death metal band Unlocked aan de Keiharde telefoonlijn.

In januari 2023 besluiten vocalist Joost Aanraad, gitarist Benny Bats en gitarist Roel van Kruysdijk na een avondje bierdrinken om de muzikale handen ineen te slaan. De mannen kennen elkaar goed, hebben samen of in verschillende andere bands gespeeld en blijken nogal wat gezamelijke ideeën te hebben. Het resultaat ligt een jaar later in de schappen en het debuutalbum heet Bedlamite.

De drums van het album worden ingespeeld door Kevin Paradis. Volgens Roel bestaat de muziek uit old school deathmetal, maar wel met thrash- en blackmetal invloeden zodat het geheel spannend blijft. In het gesprek legt Roel uit hoe het album tot stand is gekomen en waarom er is gekozen voor een hele dikke productie. Tegenwoordig loopt de hele muziekscene door de streamingsdiensten waarbij genres als playlisten worden geconsumeerd. "Je wilt dan niet dat jou track ineens zacht of oldschool geproduceerd klinkt en wegzakt tussen die andere tracks". Roel onthult ook dat de band ondertussen alweer bezig is met de plannen voor het tweede album en dat er inmiddels ook een aantal optredens zijn geboekt. Als er wordt stilgestaan bij de verhalen uit het tourverleden van de mannen, vertelt Roel het verhaal over een zogenaamde Paul Stanley treatment. Wat dat is hoor je in de podcast. Van het album Bedlamite wordt de track Show of Bedlam helemaal gedraaid. In de onderstaande video zie je hoe het opnemen van de drums van Kevin Paradis voor dit nummer werden opgenomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mail van Marcel

Volgens de mail die Suzanne Bosman en Mike Arntz ontvingen van Marcel Maas, is hij onlangs onder een steen vandaan gekomen en heeft hij De Keiharde Pödcast ontdekt. Marcel heeft ze inmiddels allemaal gebingelistened (Is dit een woord? Nee? Nu wel). Verder deelt hij in zijn mail zijn concert ervaringen uit de begin jaren 80 en vraagt hij een nummer van een band aan die de makers van De Keiharde niet kennen, Kneipenterroristen. Marcel heeft een trijd een baan gehad waar hij het niet zo naar zijn zin had en in het gesprek met Suzanne en Mike legt hij uit hoe het nummer Endlich wieder Wochenende op zijn pad kwam en dat het zijn eigen anthem werd.

Epic Tracks

In het nieuwe seizoen van De Keiharde ruimen Suzanne en Mike ruimte in voor zogenaamde epic tracks. Tracks van 10+ worden regelmatig aangevraagd in De Keiharde en vanaf nu dus ook gewoon gedraaid. Deze week is het een song van The Ocean van 13 minuten en 24 seconden. Suzanne heeft een tip van de Deense multigetalenteerde Amelie Bruun, oftewel Myrkur. Verder hoor je in deze aflevering muziek van Sepultura.

Top 66,6

Leuk nieuws! Er komt een Keiharde Top 66,6 met alleen maar tracks van eigen bodem. Welke tracks mogen volgens jou niet ontbreken op de stemlijst? Geef nu je suggesties door via dekeiharde@avrotros.nl, 06 8109 3929 of via DM. We maken een lijst van alle suggesties. Vanaf 22 maart kun je stemmen op jouw favorieten en daaruit ontstaat de Top 66,6!

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast:

#6 - Een persoonlijke anthem en gitarist Roel van Kruysdijk van Unlocked (S09) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie