Podcast
KRO-NCRV

Is Harry Styles de nieuwe Robbie Williams?

foto: Emma Pot / KRO-NCRVfoto: Emma Pot / KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Is Harry Styles de nieuwe Robbie Williams?

In de KRO-NCRV podcast Over De Toeren bespreken Wouter en Esther elke week de mooiste nieuwe releases op vinyl en het meest opvallende vinyl nieuws. Deze week verbreekt Harry Styles alle records, krijgen Wouter en Esther fanmail en leggen ze uit waarom je een vinylplaat van 180 gram wilt hebben.

Harry Styles bracht zijn derde studioalbum genaamd Harry's House uit, dat bijna alle verkooprecords heeft verbroken. Het album kwam op nummer één binnen in de Vinyl33 en is maar liefst 25 keer vaker verkocht dan de nummer twee in de lijst. Ter ere van het album zijn er over de hele wereld pop-up stores opgezet in het thema van Harry's House. Zo stond er ook een in Amsterdam die de verkoop van het album in de Amsterdamse platenzaken heeft doen stijgen. Het album werd zelfs zoveel verkocht dat Wouter en Esther hem niet meer konden bemachtigen. Ze durven Harry Styles wel de nieuwe Robbie Williams te noemen.

180 gram of 140 gram vinyl?

De plaat van Harry Styles is uitgebracht op 180 gram vinyl. In de YouTube-serie Wouter over de Toeren legt Wouter uit wat nu het verschil is tussen een 180 gram vinyl plaat en een vinyl plaat van 140 gram. Benieuwd hoe dat nu zit? Kijk hier de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liveregistratie van Mavis Staples

Ook de 82-jarige Amerikaanse soulzangeres Mavis Staples kwam met een nieuwe plaat. Het album is een liveregistratie van een concert dat ze in 2011 gaf met Levon Helm, de oud-drummer en -zanger van de begeleidingsband van Bob Dylan. Helm had zelf nog een band genaamd The Midnight Rambles en nodigde Staples uit om samen op te treden. Een jaar na het optreden overleed Helm, maar de registratie werd op vinyl uitgebracht en is een eerbetoon aan de muzikant.

Benieuwd naar de andere releases en meer vinyl-nieuws? Luister dan nu naar de nieuwste aflevering van Over De Toeren:

#8 - Waar zijn de nieuwe platen van Harry Styles gebleven? - Vinyl Vrijdag

Over de Toeren

Over de Toeren van KRO-NCRV met Wouter van der Goes en Esther Vollebregt is iedere week te beluisteren via alle podcastapps en de website van NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie