Artiest

Harry Styles

  1. Artiestenchevron right
  2. Harry Styles
Harry Styles is een Britse popzanger, die in 2010 voor het eerst landelijke bekendheid verwerft dankzij zijn succesvolle auditie voor de televisietalentenjacht The X Factor. Als lid van de boyband One Direction hangt zijn poster bij veel tieners op de slaapkamers. Hij start in 2017 zijn solocarrière, met Watermelon Sugar als grootste hit.

Biografie

Zanger Harry Styles komt op 1 februari 1994 ter wereld. Hij zet zijn eerste schreden in de muziekwereld als zanger van de band White Eskimo, al reikt hun faam niet voorbij zijn woonplaats Cheshire. Op zijn zestiende gooit hij het over een andere boeg en neemt hij deel aan de Britse versie van The X Factor. Coach Simon Cowell kan geen keuze maken tussen de door hem geselecteerde talenten en besluit een jongensgroep te formeren, genaamd One Direction. De groep is ongekend populair en het debuutalbum Up All Night doet het goed aan weerszijden van de Atlantische Oceaan.

One Direction op zijn piek

Met de benefietsingle One Way Or Another (Teenage Kicks) scoort One Direction in 2013 een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer is een medley van Blondie’s One Way Or Another en Teenage Kicks van punkband The Undertones. De albums Take Me Home en Four pieken ook op de eerste plek in ons land. Zain Malik stapt in maart 2015 op en de resterende leden Liam Payne, Louis Tomlinson, Niall Horen en Harry Styles gaan na het vijfde album Made In The A.M. eveneens solo, weliswaar zonder de groep formeel op te doeken.

Harry Styles solo

Het titelloze solodebuut van Harry Styles komt in 2017 op nummer 1 binnen in de Album Top 100, ondanks zijn bescheiden singlesuccesjes in de Nederlandse hitlijsten. Opvolger Fine Line komt eind 2019 ook op de eerste plek van de verkooplijst binnen. Single Watermelon Sugar is aanvankelijk geen grote hit wanneer het in november 2019 verschijnt, maar nadat de zonnige track in het voorjaar van 2020 opnieuw wordt uitgebracht, groeit het uit tot een van de grootste zomerhits van dat jaar. Watermelon Sugar is zo geliefd dat het in augustus 2021 nog steeds tot de honderd meest gestreamde nummers van dat moment behoort.