Programma

Annemieke interviewt De Jeugd van Tegenwoordig: 'Wij zijn een stukje van Nederland'

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Annemieke interviewt De Jeugd van Tegenwoordig: 'Wij zijn een stukje van Nederland'

Annemieke en Paul zenden op 22 en 23 juni live uit vanaf Pinkpop! Tijdens het festival spreekt Annemieke met Vieze Fur en Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig.

Voor de derde keer spelen de mannen op Pinkpop. Annemieke spreekt ze net wanneer ze van de North Stage afkomen. Hoe vonden ze het? "Wij waren heel erg goed. We zitten er lekker in. We zijn goed bij stem. We hebben leuke liedjes, de nieuwe liedjes doen het goed. Wij hebben er lol in. We bewegen nog goed, zeker voor onze leeftijd. Het was gewoon heel erg leuk."

'Het voelt als een nieuw succes'

Vorig jaar werd het album Moderne manieren uitgebracht begon de enorme tour. "Het is allemaal gelukt. Het voelt als een cadeautje van de mensen. Het voelt als een nieuw succes, terwijl we al heel lekker gingen. Het is ook heel tof om heel veel jonge mensen vooraan te zien", vertelt Willie Wartaal. "Nu is het acht rijen dik en je kunt niet heel makkelijk meer stagediven. De armpjes zijn heel dun en in het andere armpje zit een telefoon of een fatbike", vertelt Vieze Fur lachend.

'Watskeburt?! is nog steeds een heel goed liedje'

Volgend jaar bestaat De Jeugd van Tegenwoordig twintig jaar. Is het confronterend om te horen dat veel nummers al zo'n tijd bestaan? "Wij zijn een stukje van Nederland. Wij hebben Nederland gevormd en ik weet niet precies hoe, maar we zijn er al twintig jaar op een manier en dat is wel heel goed voor mijn ego", vertelt Willie Wartaal. "Heel veel mensen van mijn leeftijd die glijden allemaal in zo'n midlifecrisis. Ze hebben voor hun gevoel heel veel dingen niet gehad of gezien. De mensen geven mij het gevoel dat ik goed bezig ben en niet mijn vrouw hoef te verlaten om een pottenbakkercarrière te ambiëren." Ook Vieze Fur is het daarmee eens: "Mensen vragen mij wel eens of ik niet misselijk word om weer Watskeburt?! te laten horen. Nee, het is een heel leuk liedje. De mensen vinden het leuk. Het is nog steeds een heel goed liedje. Ook de nieuwe hits zijn leuk om te spelen. Het zijn leuke tijden voor ons."

Volgend jaar bestaat de band twintig jaar. Gaan ze iets bijzonders doen? En kunnen ze daarover al iets delen? Je hoort het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 op Pinkpop

Dit weekend is de 53e editie van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop. Paul Rabbering en Annemieke Schollaardt zenden live uit vanaf het festival op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Check hier hoe je mee kunt luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie