Programma

Keane blikt vooruit op Pinkpop-optreden: 'Heerlijk om terug te zijn'

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Keane blikt vooruit op Pinkpop-optreden: 'Heerlijk om terug te zijn'

NPO Radio 2 is dit jaar ook te vinden op Pinkpop, waar vanavond onder andere Keane op het podium staat. De heren van de Engelse band geven voorafgaand aan hun optreden een interview met Emmely de Wilt.

Het is de vierde keer dat Keane naar Landgraaf afreist om het Pinkpop-publiek te verblijden met een optreden. "2006 was de eerste keer dat we kwamen. Het is 12 jaar geleden dat we hier voor het laatst waren", vertelt zanger Tom Chaplin. En de mannen vinden het dan ook "lovely" om weer terug te zijn op Limburgse bodem.

'Ze laten je ervoor werken'

Een leuk vooruitzicht dus, om straks op het podium te staan, al zullen de mannen volgens Tim Rice-Oxley vanavond hard moeten werken om de harten van de festivalgangers opnieuw te veroveren. "Ik denk dat Nederlanders langzaam opwarmen", lacht de toetsenist. "En dan worden ze helemaal gek." Nederlanders mogen dan een lastig publiek zijn om tevreden te stellen, de overwinning smaakt des te zoeter. "Ze laten je ervoor werken."

Kijk hier het volledige interview met Keane:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 op Pinkpop

Dit weekend is de 53e editie van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop. Paul Rabbering en Annemieke Schollaardt zenden live uit vanaf het festival op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Check hier hoe je mee kunt luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie