Programma

Douwe Bob komt langs in de studio op Pinkpop: 'Ik voel mij beter dan ooit'

foto: NPO Radio 2 / Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob komt langs in de studio op Pinkpop: 'Ik voel mij beter dan ooit'

Annemieke en Paul zenden live uit vanaf Pinkpop en niemand minder dan Douwe Bob komt gezellig langs in de studio vlak na zijn optreden. Hoe ervaart hij Pinkpop?

De singer-songwriter heeft net gespeeld op het North Stage op Pinkpop. "Je hebt hier een heerlijke show gespeeld", aldus Paul. "Het is een van de leukste festivals die ik heb gedaan", vertelt Douwe Bob enthousiast. "Er hangt een hele goede sfeer. Mensen hadden er ook zin in. Ze zijn al heel blij dat de zon schijnt."

Wisselwerking met het publiek

'Wat maakt een festival optreden fantastisch?', vraagt Annemieke zich af. “De wisselwerking met het publiek is een ding. Meestal na het eerste nummer weet je wel ‘ah dit wordt er zo één’. Er zijn zoveel variabelen, maar uiteindelijk is het gewoon het publiek waar het om gaat. Als dat leuk is dan krijg je veel terug en dan krijg je vanzelf zin om meer te geven.”

'Ik voel mij beter dan ooit'

Niet alleen over zijn optreden op Pinkpop is hij enthousiast, maar eigenlijk over 2024 tot nu toe. "Ik heb een mooi jaar gehad. Echt gaaf", aldus Douwe Bob. Wat was zijn hoogtepunt? "Mijn interview bij NPO Radio 2 na Pinkpop", vertelt hij lachend. In het najaar gaat Douwe Bob beginnen aan een tour en hij speelt ook nog op heel veel festivals. "Ik heb nog nooit zoveel festivals gedaan." Ook voor volgend jaar staat al veel op de planning. Zo geeft hij op 16 mei een concert in AFAS Live. "Het gaat maar door en door." Ondanks alle drukte voelt Douwe Bob zich goed en is hij tevens ook gestopt met drinken. "Het gaat echt top. Ik heb ook nog nooit zo lekker in de wedstrijd gestaan. Ik voel mij beter dan ooit. Het is niet alleen niet drinken, maar ik sta gewoon lekker in het leven en heb er zin in."

Check het hele gesprek hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 op Pinkpop

Dit weekend is de 53e editie van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop. Paul Rabbering en Annemieke Schollaardt zenden live uit vanaf het festival op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Check hier hoe je mee kunt luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie