Programma

Michael Kiske van Helloween op de praatstoel in De Keiharde Pödcast

  1. Nieuwschevron right
  2. Michael Kiske van Helloween op de praatstoel in De Keiharde Pödcast

In een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast praat Mike onder meer een uur lang met de legendarische Michael Kiske, zanger van de band Helloween.

In 2017 werd de hele metalwereld verrast door de Pumpkins United Tour. De Duitse speed-, heavy- en powermetalband Helloween haalde de banden aan met twee oud gedienden, gitarist Kai Hansen en zanger Michael Kiske die samen voor een deel verantwoordelijk waren voor het grote succes wat de band in de jaren 80 had met de albums Keeper of the Seven Keys part 1 & 2. De tour was een doorslaand succes. Zo groot dat beide verloren zonen bij Helloween bleven en ze besloten met zijn zevenen ook een compleet nieuw album op te nemen.

Mike in gesprek met Michael Kiske

Mike Arntz praat met Michael Kiske over het succes in de jaren 80, over de jaren 90 toen eerst Kai Hansen en daarna hij zelf de band vaarwel zei, de verstoorde balans in de band, hoe Pumpkins United tot stand kwam, de drumkit van oud drummer Ingo Schwichtenberg die in 1995 zelfmoord pleegde, hoe je met zeven compleet verschillende individuen een nieuw album opneemt en over Sylvester Stalone, Rambo en pizza's.

Luisteraar Bas van Zon heeft nog geen muziek van de Nederlandse doommetal band Celestial Season gehoord in De Keiharde Pödcast en hij vertelt aan Mike Arntz en Anneke van Giersbergen waarom dit de hoogste tijd wordt. De Nederlandse band Mountain Eye heeft een nieuwe single uitgebracht. Gitarist Tim hangt aan de lijn en verteld over de band, de muziek en de nieuw track “Watershed”. Wij zijn enthousiast.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van onder andere Bloodphemy, Tattoo Rodeo en Carach Angren:

#12 - Michael Kiske (Helloween) op de praatstoel (S03) - De Keiharde Pödcast

Check het hele interview met Michael Kiske hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Luister hieronder of in je favoriete podcast app naar de eerste aflevering van De Keiharde Podcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Foto omslag: AVROTROS


Ster advertentie
Ster advertentie