Programma
KRO-NCRV

Heeft Imagine Dragons hun succes te danken aan drummer Daniel Platzman?

foto: Screenshot YouTubefoto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Heeft Imagine Dragons hun succes te danken aan drummer Daniel Platzman?

In Het Gouden Trommelvlies brengt Emmely de Wilt elke week een ode aan de grootste drummers ter wereld. Deze week vertelt ze over de drummer van Imagine Dragons: Daniel Platzman.

Daniel Platzman wordt geboren in Atlanta. Zijn vader en moeder kennen elkaar van muziektheater, dus Daniel groeit op met muziek. Hij begint als kind al met het maken ervan en voelt zich ook thuis in die wereld: "Oefenen is belangrijk, maar ik vond dat als kind verschrikkelijk. Wat het voor mij wel leuk maakte, sociaal gezien, is met andere mensen muziek maken. Daar was ik heel goed in dat dat is ook waardoor ik alle belangrijke dingen over muziek heb geleerd. Het draait allemaal om een goede teamspeler zijn."

Niet vanaf het begin in de band

Imagine Dragons wordt opgericht in 2008. Op dat moment maakt Daniel nog geen onderdeel uit van de formatie, hij zit namelijk volop in een studie filmmuziek. In zijn vrije tijd is Daniel echter wel aan het drummen bij bijna alle schoolbands. In 2011 vragen vrienden Ben McKee, bassist van Imagine Dragons, en Wayne Sermon, gitarist van Imagine Dragons, of Daniel mee wil spelen in de band. Ze maken samen (met zanger Dan Reynolds) het debuutalbum Night Visions, dat een groot succes is. Tien jaar later hebben ze miljarden views op YouTube en miljarden streams op Spotify.

Succes

Een groot deel van het succes van de band is te danken aan Daniel. Naast drummen houdt hij zich namelijk ook nog bezig met componeren, teksten schrijven en produceren voor de band. Ondanks al dit succes heeft Daniel toch nog wensen: "Ik wil graag zelf iets opbouwen. In de aankomende tien jaar wil ik graag een goede relatie krijgen en een familie stichten. Dat lijkt me fantastisch."

Benieuwd naar het volledige verhaal van Daniel Platzman? Beluister het Gouden Trommelvlies hieronder.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie