Artiest

Imagine Dragons

  1. Artiestenchevron right
  2. Imagine Dragons
De leden van Imagine Dragons komen uit Las Vegas (Verenigde Staten). Naar eigen zeggen is de naam van de band een anagram, maar waar de letters dan precies voor staan, is tot op heden niet bekend.

Het viertal begint in 2008. Er verschijnen verschillende EP's en ze krijgen een platencontract. In september 2012 ligt dan eindelijk een debuutalbum, Night Visions, in de winkels. De single 'It's Time' van dit album krijgt een dubbel platinum status. 'Radioactive' en 'Demons' zijn een paar van de bekendste nummers van het album.

'On Top Of The World'

In 2013 komt de single 'On Top Of The World' uit. Het nummer wordt toegevoegd aan de soundtrack van de videogame FIFA 13. Met dit nummer breekt Imagine Dragons definitief door. De muziek van de band doet het sowieso goed bij film- en gamemakers. 

Tweede album

In 2015 komt de tweede studioplaat uit, hij heet Smoke And Mirrors. De band heeft hierna behoefte aan een break. Zanger Dan Reynolds zegt in Billboard dat ze de rest van 2016 vrijaf nemen: "This is the year we're going to actually take time off. We haven't stopped in, like, six years, so we've forced ourselves to at least take a year off."

'Whatever It Takes'

De mannen van Imagine Dragons kunnen blijkbaar moeilijk stilzitten: nog geen jaar na het einde van hun vorige tour is er alweer nieuw materiaal! Als voorafje van het album Evolve (2017) komen vantevoren de nummers 'Believer', 'Thunder', 'Whatever It Takes' en 'Walking The Wire' uit.

De single 'Believer' gaat over pijn en de strijd die je soms met jezelf moet aangaan om gelukkig te worden. Frontman Dan vertelt hoe hij daarmee omgaat: "This last year has been the most positive of my life. This song explains my realization that the emotional pain I faced the last few years actually helped me progress to a healthier mental space. Those difficulties truly are what helps you become a believer in yourself."

Op Pinkpop 2017 mogen twintig grote fans van Imagine Dragons alvast vier nummers van het allernieuwste album beluisteren, voor het officieel uitkwomt. Wanneer de band daarna de tent binnenstapt om te vragen wat ze ervan vinden, blijft het niet helemaal droog bij iedereen...

'Next To Me'

In 2018 brengt Imagine Dragons hun nieuwe single 'Next To Me' uit. Het is onderdeel van een heruitgave van het album Evolve. De track staat bekend als het eerste liefdesnummer van de band. Leadzanger Dan Reynolds vertelt waarom dit bijzonder is: "For me this is some of the first times that I've really explored diving into my mind and musicality and sonicality of romance."